ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Μαΐ 2013

Κόλαφος για την κυβέρνηση η ανακοίνωση της Eurostat για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Κοινή δήλωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου υπευθύνων του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο

Η ανακοίνωση της Eurostat για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στην χωρά μας για το Β΄ εξάμηνο 2012 ξεγυμνώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε. στην αύξηση της τιμής τους ηλεκτρικού ρεύματος (15 %) ενώ σε τιμές αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ε.Ε.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση η αλήθεια είναι ότι η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί και στην ενέργεια μας κατέστησε πρωταθλητές στην αύξηση του κόστους της στην Ευρώπη, καθότι η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο αιτιολογείται από το σφοδρό πλήγμα που υπέστη στο Μαρί.
Βεβαία και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι πολίτες δεν περίμεναν την έκθεση της Eurostat ώστε να καταλάβουν την αύξηση της τιμής της  Η.Ε.. Η δραματική κατάσταση στην όποια βρίσκονται και τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις το φανερώνουν οι 30.000 μηνιαίες διακοπές ρεύματος καθώς και τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη των πολιτών και των μικρών επιχειρήσεων προς την ΔΕΗ.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σημερινής συγκυβέρνησης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχουν δημιουργήσει  αδιέξοδο.  Ο ΛΑΓΗΕ χρωστάει σε όλους τους παραγωγούς (ΑΠΕ, ΦΑ κτλ ), οι πολίτες και το δημόσιο στην ΔΕΗ και μόνοι ικανοποιημένοι στο χώρο της ενέργειας είναι τα λιγοστά πιράνχας που θέλουν να αποκτήσουν την ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής. Η λύση για τον λαό είναι να ανατραπεί τώρα η κυβέρνηση της ακρίβειας και να απαλλαγεί ο λαός από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ