ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Μαΐ 2013

Εδώ και τώρα χρηματοδότηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Από τη σύσκεψη που κάλεσαν τα σωματεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο ΑίγιοΤην ανάγκη «εδώ και τώρα» χρηματοδότησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) προκειμένου να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, να συνεχιστεί η παραγωγή των υπαρχόντων παραγγελιών της εταιρείας αλλά και να υπογραφούν νέες συμβάσεις, στη λογική υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και της άμυνας της χώρας, υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Β. Χατζηλάμπρου, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου.

Ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε στην απαξίωση με την οποία τα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών αντιμετωπίζουν όλο το τελευταίο διάστημα την αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους σε αυτή, ενώ σημείωσε ότι το κλείσιμο του Ομίλου που σχεδιάζει η τρικομματική κυβέρνηση είναι πολιτική επιλογή.
«Δεν δίνουν 30 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει πάλι η παραγωγή και να ολοκληρωθούν εξαγωγικές παραγγελίες 180 εκατ. ευρώ! Υπέγραψαν τον στραγγαλισμό των ΕΑΣ ως προαπαιτούμενο, στο Μεσοπρόθεσμο, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ» είπε, διαβάζοντας το σχετικό απόσπασμα της απάντησης του ΥΠΕΘΑ σε ερώτηση που κατέθεσε η Επιτροπή Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης με προηγούμενες είναι ότι ούτε διακηρυκτικά, ούτε στα λόγια, δεν θέλουν να κρατήσουν “ζωντανή” την αμυντική βιομηχανία. Πρόκειται για μια μαφία που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Να το έχουμε καθαρό» συνέχισε.
Παράλληλα μίλησε για τους τακτικισμούς της κυβέρνησης στην απειλή προστίμου 1,2 δισ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για «κρατικές ενισχύσεις» προς την εταιρεία. «Αντί να ασκήσουν το δικαίωμά μας ως χώρα και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κρατική εταιρεία, η οποία σχετίζεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είπαν τίποτα, γιατί έτσι δεν θα μπορούσαν να την περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα έχουν στο ακέραιο την ευθύνη αν ο ελληνικός λαός χρεωθεί ένα τέτοιο πρόστιμο» είπε ο Β. Χατζηλάμπρου.
«Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βάλει “λουκέτο” οφείλεται καθαρά στις κινητοποιήσεις σας και στην επιμονή των σωματείων των ΕΑΣ. Απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες, τρέχετε συνέχεια στην Αθήνα από υπουργείο σε υπουργείο» συνέχισε για να καταλήξει:
«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σαφής:
1. Να δοθεί τώρα χρηματοδότηση στα ΕΑΣ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μπουν ξανά μπροστά οι μηχανές, να αγοραστούν υλικά, να βγουν οι παραγγελίες. Να διοριστεί διοίκηση ώστε να μπορεί να υπογράψει νέες συμβάσεις που εκκρεμούν.
2. Η εταιρεία να αποδεσμευτεί από την όποια προοπτική ένταξης στο ΤΑΙΠΕΔ.
3. Χρειαζόμαστε έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, με ανασυγκρότηση των εργοστασίων του, στην προοπτική ενίσχυσης της απασχόλησης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Σχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, που ετοιμάζει ένα φορέα μαζικών απολύσεων και διάλυσης της αμυντικής βιομηχανίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ