ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Απρ 2013

Οι κυβερνητικοί εταίροι παγιδεύτηκαν στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν

Παίζοντας σε μια παράσταση μεταξύ φαρσοκωμωδίας και τραγωδίας, οι κυβερνητικοί εταίροι πλέον δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τι οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους. Η βασική τους όμως συμφωνία στο μνημόνιο παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Στην πραγματικότητα, βρίσκονται παγιδευμένοι στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν, όντας πιστοί στην εγκληματική συνταγή των μνημονίων της λιτότητας και της λεηλασίας των εισοδημάτων. Οι διαφωνίες τους δεν είναι παρά η έκφραση ακριβώς αυτού του αδιεξόδου στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη στήριξη μιας εγκληματικής πολιτικής.

Ενημερωτική συζήτηση με τον Β. Χατζηλάμπρου για το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ το Σάββατο 6/4/2013



Το  Σάββατο 6 Απρίλη 2013, στις 19:30, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου θα βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Κορίνθου 313-315) προκειμένου να ενημερώσει για την αποστολή στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, όπου συμμετείχε. 

Κατά τη συζήτηση θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό.

Οι φοιτητές των ΤΕΙ άνοιξαν τα διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ελεύθερα είναι τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου από το μεσημέρι του Σαββάτου από τους φοιτητές των ΤΕΙ Πάτρας, Πύργου και Μεσολογγίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά».


Οι σπουδαστές, αφού συναντήθηκαν με την διοίκηση της Γέφυρας, άνοιξαν, τα διόδια για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Οι 200 περίπου συγκεντρωμένοι σπουδαστές από τα τρία ΤΕΙ θα παραμείνουν στη γέφυρα και θα κρατήσουν ανοιχτά τα διόδια μέχρι τις 6 μ.μ.

Πορτογαλικό χαστούκι στις μνημονιακές πολιτικές: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε τέσσερα μέτρα λιτότητας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας έκρινε αντισυνταγματικά αρκετά από τα βασικά άρθρα του προϋπολογισμού για το 2013. Πιο συγκεκριμένα, απέρριψε τέσσερα από τα εννέα επίμαχα μέτρα λιτότητας του προϋπολογισμού.

Ανάμεσα στα μέτρα που κρίθηκαν αντισυνταγματικά, ήταν η κατάργηση του επιδόματος των καλοκαιρινών διακοπών για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους, καθώς και περικοπές σε επιδόματα ανεργίας και ασθενείας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η επιβίωση της κοινωνίας καθιστά ανυπέρβλητη ανάγκη τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής έξω από τα μνημόνια της εξαθλίωσης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

Τη στιγμή που έχει πλήρως αναδειχτεί το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής απέναντι στην τρόικα, η κυβέρνηση παραμένει όμηρη των μνημονιακών της δεσμεύσεων, ανήμπορη και άβουλη να διεκδικήσει το παραμικρό. Παγιδευμένη σε μια εγκληματική πολιτική λιτότητας, ανεργίας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, κάθε μέρα γίνεται πιο αδύναμη να διαχειριστεί την κατάρρευση και την αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος σε όλα τα επίπεδα.

Νέα κινητοποίηση και συναυλία στο Σύνταγμα την Κυριακή - Καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ

Δεκάδες Σωματεία και συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 6.00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.


Εξετάσεις μαθητών για τα Πειραματικά ακόμη και με ΜΑΤ

Με τα...ΜΑΤ θα γίνουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε ορισμένα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια; Κάποιοι γονείς μαθητών έχουν πρόθεση να κάνουν κατάληψη των σχολείων τους, ώστε να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα τέλη Ιουνίου.

Από την πλευρά της, η ηγεσία της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) φέρεται αποφασισμένη να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Ισχυρό επιχείρημά της κατά όσων αρνούνται τις εξετάσεις αποδεικνύεται η ζήτηση για μια θέση στα Π-Π σχολεία της επόμενης σχολικής χρονιάς, η οποία ήταν τεράστια.

Ομήρου: «Να κατατεθεί στη κυπριακή Βουλή το μνημόνιο»

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τη μη κατάθεση του μνημονίου, που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την τρόικα για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως το μνημόνιο που έχει συνομολογήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα θα κατατεθεί στα κοινοβούλια έξι χωρών της Ευρωζώνης για κύρωση, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Φιλανδίας της Σλοβακίας και του Βελγίου. Ως εκ τούτου, συνέχισε, «θα ήταν αδιανόητο να μην κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ