ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17 Δεκ 2013

Εκδήλωση συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στο Κεντρικό διαμέρισμα




Η Οργάνωση Μελών του Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:30 μμ με θέμα:

«ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ»

στο καφενείο «Βάκρος» (Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη)

Ομιλητές:

1. Πέρρας Γιώργος, δικηγόρος
2. Γεωργακόπουλος Τάκης, μέλος της Ν.Ε. Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η ελληνική οικονομία βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση, με πρόσχημα την αποπληρωμή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους.
Ολόκληρη η κοινωνία στραγγαλίζεται οικονομικά από την επιδρομή της κυβέρνησης, της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Οι μισθοί στην περίοδο 2009 – 2013 μειώθηκαν κατά 34%.

Την ίδια περίοδο, το κόστος ζωής αυξήθηκε, οι κοινωνικές παροχές (παιδεία, υγεία, ασφάλιση) ξηλώθηκαν, η φοροεπιδρομή και τα χαράτσια παγιώθηκαν, η ανεργία χτύπησε το 30% των συμπολιτών μας. Αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά, τότε η πραγματική μείωση των εισοδημάτων μας, ξεπερνά το 60%.

Σε αυτές τις συνθήκες μια νέα, καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού, έρχεται με τους πλειστηριασμούς.
Από την 1-1-2014 , αίρεται υπό προϋποθέσεις η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας , και καταργείται το όριο προστασίας για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ.

Παράλληλα δεν υπάρχει καμιά προστασία σε ό,τι αφορά χρέη προς το Δημόσιο (εφορία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία) . Χρέη ακόμα και 500 ευρώ σε ΔΕΚΟ είναι ικανά να πετάξουν οικογένειες έξω από τα σπίτια τους.

Σε αυτή την πολιτική, η απάντησή μας πρέπει να είναι επιθετική. Τα χρέη των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρηματιών είναι αποτέλεσμα της ύφεσης, της ανεργίας, της εξοντωτικής μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά και των ληστρικών όρων του τραπεζικού δανεισμού.

Απαιτούμε αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Απαιτούμε απαγόρευση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες, αντί πινακίου φακής, στα distressed funds.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ