ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Απρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Η περιφρόνησή μας, μόνη απάντηση στον «δημοσιογράφο» Πρετεντέρη

Με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απαντά στις επιθέσεις του Γ. Πρετεντέρη κατά βουλευτών και στελεχών του, και ανακοινώνει τη διακοπή της συμμετοχής εκπροσώπων του στην εκπομπή του.
H επιστολή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς της διεύθυνση του Mega:

Διήμερο πρόγραμμα επίσκεψης του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη στην Αχαΐα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, υπεύθυνος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, θα βρεθεί στο Νομό Αχαΐας το διήμερο 8 και 9 Απριλίου 2013.




Το πρόγραμμα της επίσκεψής του είναι το παρακάτω:

Συνάντηση της Μαρίας Κανελλοπούλου με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, με πολυμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δυτική Αχαΐας, συναντήθηκε εχθές με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, στο δημαρχείο της Κ. Αχαΐας.

Είχαν συνομιλία για το κρίσιμο θέμα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, στα πλαίσια της οποίας η Μ. Κανελλοπούλου εξέθεσε την θέση της τμήματος Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας για ένα Διαδημοτικό Φορέα διαχείρισης του φράγματος με δίκαιη εκπροσώπηση των τριών Δήμων αλλά και των εμπλεκόμενων κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.
Επίσης, η Μ. Κανελλοπούλου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο σχετικά με θέματα Πολιτισμού αλλά και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Τροπολογία - σκάνδαλο: Απαλλάσσονται οι τραπεζίτες που έδιναν «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, δια του Δ. Παπαδημούλη, για τη φωτογραφική τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα (βλέπε κόμματα)
Ολόκληρη η δήλωση του κοινβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

«Καταγγέλλουμε την τροπολογία - σκάνδαλο που πέρασε μέσα σε 5΄ από τη Βουλή και απαλλάσσει τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ»

Στην Χαλκιδική οι "εκδρομείς δημοσιογράφοι" με την Eldorado Gold- Κάτοικοι συγκεντρωμένοι στο σημείο

Εκδρομή για δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της στην Χαλκιδική και στην Σμύρνη διοργανώνει η Eldorado Gold.
Αυτή την στιγμή κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσπαθεί να παρέμβει στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Οι κάτοικοι βρίσκονται στην τοποθεσία Χονδρό Δέντρο όπου έχουν βρεθεί μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι επικαλούνται το αρθρο 5 του κώδικα των δημοσιογράφων όπου αναφέρεται πως ο δημοσιογράφος οφείλει “να μην επιδιώκει και να μην δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του”. 

Άρθρο του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών (8/04/2013)

Δώστε μας τα κλειδιά
Η καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας μέσα σε λίγες ώρες, φανερώνει την έκταση και το μέγεθος της κρίσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. Το πρόβλημα της Κύπρου θα μπορούσε να καταστεί διαχειρίσιμο με πολύ πιο ήπιους τρόπους.  Παρ όλα αυτά, από το κυρίαρχο ευρωπαϊκό λόμπι επιλέχθηκε η πιο σκληρή και καταστροφική λύση: μια λύση που πέραν όλων των άλλων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εν συνόλω αξιοπιστία του  ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Πόσο μάλλον την στιγμή, που για την διάσωση αυτού ακριβώς του τραπεζικού συστήματος, οι λαοί, ιδιαίτερα στον Νότο, υποφέρουν με την πολιτική της λιτότητας.

Τα Πανεπιστήμια σε διάλυση: «αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας» διαπιστώνουν οι πρυτάνεις

Την εικόνα διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου καταγράφει στο ψήφισμά της η 72η Σύνοδος των Πρυτάνεων: Το 1/3 των φοιτητών μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με τη διαγραφή του τον Σεπτέμβρη, υπάρχει ασάφεια αρμοδιοτήτων, δραστική μείωση χρηματοδότησης πανεπιστημίων και βιβλιοθηκών, το Σχέδιο «Αθηνά» σχεδιάστηκε χωρίς τη συμμετοχή τους, η αργία στέκεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι πρυτανικών αρχών και υπαλλήλων.
Με τον πιο δραματικό τρόπο αποτυπώνει στο ψήφισμά της η 72η Σϋνοδος των Πρυτάνεων τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στην ανώτατη εκπαίδευση οι, σαφώς ενταγμένες στις ευρύτερες μνημονιακές πολιτικές, επιλογές της κυβέρνησης, με το «Σχέδιο Αθηνά» και όχι μόνο.Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα και, παρακάτω, την ανακοίνωση του τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ>

Βουλγαρία: Με σφραγισμένα στόματα για την ελευθερία του λόγου

Πολίτες με σφραγισμένα με κολλητική ταινία τα στόματά τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Σόφιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε με αφορμή την κλήση για ανάκριση που δέχθηκε για δεύτερη φορά ο Μπόρις Μίτοφ, δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Mediapool", ο οποίος, σύμφωνα με την εισαγγελία, σε άρθρο του δημοσιοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες.

ΔΕΗ: 148.765 αιτήσεις για φτηνό ρεύμα

Στις 148.765 ανήλθαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο το διάστημα από 14 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό
Όπως επισημαίνει ο κ. Ζερβός, εξαιτίας της ενημερωτικής καμπάνιας της ΔΕΗ για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι αιτήσεις ανήλθαν στις 148.765 το συγκεκριμένο δίμηνο όταν, από την 1η Οκτωβρίου του 2010 έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή μέσα σε περισσότερα από δύο χρόνια, είχαν υποβληθεί 377.825 αιτήσεις.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ