ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Απρ 2013

Βουλγαρία: Με σφραγισμένα στόματα για την ελευθερία του λόγου

Πολίτες με σφραγισμένα με κολλητική ταινία τα στόματά τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Σόφιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε με αφορμή την κλήση για ανάκριση που δέχθηκε για δεύτερη φορά ο Μπόρις Μίτοφ, δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Mediapool", ο οποίος, σύμφωνα με την εισαγγελία, σε άρθρο του δημοσιοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες.

   Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου, την περασμένη Παρασκευή, ο Μπόρις Μίτοφ κλήθηκε από την εισαγγελία με σκοπό ελεγχθεί με ποιό τρόπο εμπιστευτικά έγγραφα έγιναν γνωστά στην κοινή γνώμη.
   Σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος κλήθηκε και πάλι για ανάκριση από τους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση.
   Το άρθρο του Μπόρις Μίτοφ αφορούσε την παράβαση κανόνων στη χρήση ειδικών μέσων παρακολούθησης που διαπράχθηκαν από τον πρώην αναπληρωτή εισαγγελέα της Σόφιας, Ρόμαν Βασίλεφ στην υπόθεση σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας Νικολάι Τσόνοεφ, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Τέντσο Πόποφ και του δικαστή Πέτερ Σαντίροφ.
   Η σημερινή διαδήλωση οργανώνηκε από ομάδα του Facebook που υποστηρίζει τον Μίτοφ και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να προστατεύουν τις πηγές πληροφόρησής τους, όπως μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ