ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10 Απρ 2013

Νυχτερινή έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής: Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν απροειδοποίητα λίγο μετά τις 03.15 τα ξημερώματα στις κατοικίες δύο κατοίκων, την ώρα που βρίσκονταν μέσα μαζί με τις οικογένειες τους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός». Συγκεντρώσεις συμπαράστασης, αυτήν την ώρα, σε Πολύγυρο Χαλκιδικής και Καμάρα Θεσσαλονίκης (#skouries)

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους «Νέους Φακέλους» (βίντεο)

Το βράδυ της Τρίτης 9/4 ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά στην τηλεόραση του Σκάι

Νέα Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την κατάργηση της σκανδαλώδους διάταξης που ευνοεί τραπεζίτες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα

Πρόκειται για την προκλητική και φωτογραφική ρύθμιση η οποία απαλλάσσει τις διοικήσεις τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψήφισης στο σύνολο του σχεδίου νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις», κατήγγειλε τη σκανδαλώδη κυβερνητική μεθόδευση που ουσιαστικά δίνει  ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, πολλών εκατομμυρίων  ευρώ, που δόθηκαν με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τα γεγονότα αστυνομικής βιαιότητας στην Ιερισσό

Σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε σε επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Καρέ-καρέ η σκανδαλώδης συμπαιγνία των δρόμων

 
• Η σημερινή εικόνα δείχνει ότι σε τελική ανάλυση οι Παραχωρησιούχοι δεν έχουν χρηματοδοτήσει τα έργα ως όφειλαν με ίδια και δανειακά κεφάλαια.

•Τα έργα εκτελέστηκαν, κατά το μέρος που εκτελέστηκαν, κυρίως με χρηματοδότηση του Δημοσίου και των πολιτών (διόδια).

Μ. Κανελλοπούλου για τις τιμητικές συντάξεις των καλλιτεχνών


Η τοποθέτηση της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρίας Κανελλοπούλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με τις περικοπές των τιμητικών καλλιτεχνικών συντάξεων, στη συνεδρίαση της 3.4.2013

Καπελέρης «δίνει» Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επιρρίπτει ο Ιωάννης Καπελέρης για μη σωστό χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, επιμένοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στη διαχείρισή της.


Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής το ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη συνεχίζεται στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση.

Μαθητές ψάχνουν κολατσιό στα σκουπίδια

Σκηνικό κοινωνικής κατάρρευσης και οικονομικής εξαθλίωσης καταγράφεται σε σχολεία της Κρήτης με μαθητές να αναζητούν το κολατσιό τους σε κάδους απορριμμάτων. Η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, το φαινόμενο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προσφέρει γεύματα, σαν συσσίτια, σε σχολικές μονάδες μοιάζει επιτακτική.

76.444 oι φετινοί εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Oριστικοποιήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την είσοδο των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περάσουν φέτος 76.444 σπουδαστές, από τους οποίους 1.300 στις στρατιωτικές σχολές, 416 στις εκκλησιαστικές, 68 στις τουριστικές. Το υπουργείο Παιδείας συνυπολόγισε τα νέα δεδομένα του σχεδίου «Αθηνά» και τις πρυτανικές προτάσεις.

«Σχέδιο αρπαγής» της ΕΤΕ καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της τράπεζας

Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ διαμήνυσαν τέλος ότι «θα αντιδράσουν δυναμικά με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο» στην «προσπάθεια παραχώρησης της τράπεζας στους ξένους άρπαγες».
Για «σχέδιο αρπαγής της Εθνικής Τράπεζας» με στόχο «τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την απαξίωσης τη περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των παλαιών μετόχων έκαναν λόγο οι υπάλληλοι της ΕΤΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ