ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10 Απρ 2013

«Σχέδιο αρπαγής» της ΕΤΕ καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της τράπεζας

Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ διαμήνυσαν τέλος ότι «θα αντιδράσουν δυναμικά με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο» στην «προσπάθεια παραχώρησης της τράπεζας στους ξένους άρπαγες».
Για «σχέδιο αρπαγής της Εθνικής Τράπεζας» με στόχο «τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την απαξίωσης τη περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των παλαιών μετόχων έκαναν λόγο οι υπάλληλοι της ΕΤΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.


Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευχέρεια συμμετοχής και των παλαιών μετόχων σε ποσοστό 10% επί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της τράπεζας υπό ελληνικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ακόμη ότι πρέπει να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, «εάν χαθεί το ελληνικό management, η Εθνική που προσέφερε «πίστη» στο τραπεζικό σύστημα και έχει ταυτιστεί με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα αφελληνιστεί και αυτό θα σημάνει δραματικές επιπτώσεις τόσο για την έξοδο της χώρας από την ύφεση όσο και για την απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο».

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΕΤΕ σημείωσαν επιπλέον ότι η αποχώρηση των Γάλλων από την Εμπορική, συνοδεύτηκε από «δώρα» ενώ το «σπάσιμο» της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα ενίσχυσε τον έτερο τραπεζικό πόλο. Αντιθέτως, τόνισαν η Εθνική «οδηγείται μεθοδευμένα σε μαρασμό, σε τεμαχισμό και τέλος στην εκποίηση».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ διαμήνυσαν τέλος ότι «θα αντιδράσουν δυναμικά με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο» στην «προσπάθεια παραχώρησης της τράπεζας στους ξένους άρπαγες».



Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ