ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Μαΐ 2013

Εμπλοκή στην κυβέρνηση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Η συνάντηση των τριών αρχηγών (ενημέρωση)

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Χωρίς να ειπωθεί ρητά, αναμένεται οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, το οποίο κρίθηκε σήμερα «περιττό» από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή. Δική του πρόταση νόμου θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ που δια του αρχηγού του θέτει θέμα «να συζητηθεί ξανά το προγραμματικό πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης»


Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι πληροφορίες μιλούσαν για κατάθεση πρότασης νόμου από το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτώντας το οριστικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνητικών συνεταίρων.

Εδώ και τώρα χρηματοδότηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Από τη σύσκεψη που κάλεσαν τα σωματεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο ΑίγιοΤην ανάγκη «εδώ και τώρα» χρηματοδότησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) προκειμένου να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, να συνεχιστεί η παραγωγή των υπαρχόντων παραγγελιών της εταιρείας αλλά και να υπογραφούν νέες συμβάσεις, στη λογική υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και της άμυνας της χώρας, υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Β. Χατζηλάμπρου, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για δάνεια πυροπλήκτων

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τα δάνεια που έλαβαν πυρόπληκτοι, μετά τις πυρκαγιές του 2007.

Προς τους Υπουργούς:
·         Οικονομικών
·         Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων

Θέμα: «Αναγκαία η άμεση ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των Νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 -  Και άμεση κατάργηση του άρθρου 20 του Ν. 4151/2013 για τα πυρόπληκτα δάνεια».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΕΚ & ΑΕΙ για την αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων & λειτουργών


Στις 22 Μαΐου εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η υπόθεση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή, ο οποίος, μετά από λυσσαλέα επίθεση των ΜΜΕ, ενορχηστρωμένη από τα συμφέροντα που επιχειρούν να καθυποτάξουν και να διαλύσουν τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, βρέθηκε κατηγορούμενος για «απιστία σε βάρος του δημοσίου».

Κόλαφος για την κυβέρνηση η ανακοίνωση της Eurostat για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Κοινή δήλωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου υπευθύνων του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο

Η ανακοίνωση της Eurostat για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στην χωρά μας για το Β΄ εξάμηνο 2012 ξεγυμνώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε. στην αύξηση της τιμής τους ηλεκτρικού ρεύματος (15 %) ενώ σε τιμές αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ε.Ε.

Ομιλία του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ " Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση"

 

 

 

 

Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή εκδήλωση διεξάγεται εν μέσω μιας κρίσης που δεν είναι απλώς οικονομική. Είναι μια συνολική δομική κρίση του συστήματος εξουσίας. Κρίση της δημοκρατίας, του πολιτικού συστήματος, κρίση των θεσμών.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ