ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Μαρ 2013

Ιερισσός, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Παρασκευή 8/3/2013



Παγκόσμια ημέρα των γυναικών

Η 8η Μάρτη δεν είναι η μια μέρα το χρόνο «που οι άντρες χαρίζουν λουλούδια στις μανάδες και τις αδελφές τους» - είναι η μέρα που θυμίζει πως ο αγώνας για τη διεκδίκηση της ισότητας των φύλων συνεχίζεται, πως οι γυναίκες αποκλείονται από την αγορά εργασίας, πως εργάζονται με μισθούς εξευτελιστικούς, πως οι διακρίσεις και η βία εναντίον τους, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, αποτελούν καθημερινότητα που δεν έχει ανατραπεί, αφού παραμένουν ισχυρές οι πατριαρχικές αντιλήψεις που θέλουν τη γυναίκα ιδιοκτησία του άντρα, του συζύγου, του πατέρα.

Η κηδεία του Ούγκο Τσάβες Ρίας, προέδρου της Βενεζουέλα

Σήμερα, στις 3.30 μ.μ., η Βενεζουέλα αποχαιρέτησε τον ηγέτη που άλλαξε την ιστορία της. Οι περισσότεροι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται στο Καράκας για την τελετή της κηδείας, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες προτιμούν την απουσία ή την χαμηλόβαθμη εκπροσώπηση. Στη λατινοαμερικάνικη χώρα βρίσκεται κι ο Αλέξης Τσίπρας. Προβληματισμός για την επόμενη μέρα , με τις προεδρικές εκλογές να αναμένεται να προκηρυχθούν σε 30 μέρες.




Ανοικτή διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το σχέδιο «Αθηνά» Δευτέρα 11/03/2013 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής

Το σχέδιο «Αθηνά» στο όνομα του εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Υπακούοντας στη λογική της μνημονιακής λιτότητας, το σχέδιο «Αθηνά» χαρακτηρίζεται από πρόδηλες αντιφάσεις, δεν διέπεται από ακαδημαϊκές αρχές, την ίδια στιγμή που αντιστρατεύεται το συμφέρον των φοιτητών και των μελλοντικών αποφοίτων και  στρέφεται κατά της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ