ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

30 Μαρ 2013

Το νόημα του αγώνα μας είναι η θεωρία αυτή να γίνει πραγματικότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλο τον κόσμο:61 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη.

Εκτελέστηκε σαν σήμερα το 1952...
Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1915 στην Αμαλιάδα, όπου και πέρασε τα τρυφερά παιδικά του χρόνια. Είχε δύο αδελφές, την Αργεντίνα (πέθανε από φυματίωση στην Κατοχή) και την Ελένη (πέθανε μετά από φρικτά βασανιστήρια της χωροφυλακής το 1948) ενταγμένες και αυτές στο λαϊκό κίνημα. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, με την μικρή οικονομική άνεση που είχε ο πατέρας του, πήγε στην Αθήνα και τελείωσε την Νομική Σχολή Αθηνών. Ήδη από το Γυμνάσιο είχε έρθει σε επαφή με τις ιδέες της αριστεράς στους κόλπους των αγροτών.

Διώξεις στους 20 των Σκουριών: «Στημένο» κατηγορητήριο λένε οι δικηγόροι - Συγκέντρωση το Σάββατο στην Ιερισσό

Διώξεις ασκήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess στους 20 κατοίκους της Χαλκιδικής που είχαν κληθεί σε κατάθεση την Τρίτη σχετικά με τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.
Συντονιστικό Φορέων: Συγκέντρωση το Σάββατο στην Ιερισσό (12 το μεσημέρι)ενάντια στις διώξεις
Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζουν πως «Μετά την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ , τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεών μας, τις προσαγωγές συμπολιτών μας, την παράνομη λήψη γενετικού υλικού συναγωνιστών μας, την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στα χωριά μας, την επίθεση στους μαθητές των σχολείων μας, σήμερα επιχειρείται και η ποινική στοχοποίηση του αγώνα μας.»

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την άφιξη της τρόικα και τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη
Σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο , της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα .

Κύπρος: Την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση της Ερευνητικής Επιτροπής για τράπεζες και οικονομία

Την Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει το έργο της η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή, που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να ερευνήσει όλα τα θέματα για τον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της οικονομίας. Μέλη της Επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής, και οι πρώην δικαστές κκ Καλλής και Κωνσταντινίδης. Και οι τρείς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

ΑΓΝΟ: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργατών

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στις απολύσεις των πιο πρωτοπόρων εργατών και τις μηνύσεις εκ μέρους της εργοδοσίας της «ΚΟΛΙΟΣ», που κλιμακώνει την επιχείρηση τρομοκράτησης προκειμένου να σταματήσει τον αγώνα τους που εμποδίζει τα σχέδιά του για πτώχευση και κλείσιμο της ΑΓΝΟ ή για πώληση με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.

Ακραία λογοκρισία από τον Αιμίλιο Λιάτσο στην ΕΡΤ

Δεν άρεσε στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη της ΕΡΤ η εκτίμηση του ρεπορτάζ (του Νίκου Γρυλλάκη - σήμερα στη 12 μ. στη ΝΕΤ) ότι αναμένονται αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, και αποφάσισαν να τον “κόψουν”. Να “κόψουν” και το ρεπορτάζ και το ίδιο τον συνάδελφο (!) που παρεμπιπτόντως είναι και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος (αιρετός) των δημοσιογράφων της ΝΕΤ
Μετά απ’ αυτά -και αφού έγιναν τα σχετικά διαβήματα προς τον Αιμ. Λιάτσο (ο οποίος έκρινε ότι το επίμαχο ρεπορτάζ “ήταν ανακριβές, αφού το διαψεύδει το υπουργείο”!)- το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (μία ψήφος “κατά) να προχωρήσει από χθες το απόγευμα στις 17.00 σε απεργία κατά της λογοκρισίας.

Μεγάλη κινητοποίηση και μια μικρή νίκη στην υπόθεση της δίωξης των 12 φοιτητών του Φυσικού Κρήτης

του Α.Μαυρόματου στον Δρόμο της Αριστεράς

«Ετούτη η γενιά δε θα γονατίσει 
η ζωή στο τέλος θα νικήσει»

Μεγάλη κινητοποίηση και μια μικρή νίκη στην υπόθεση της δίωξης των 12 φοιτητών του Φυσικού Κρήτης

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ