ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

30 Μαρ 2013

ΑΓΝΟ: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργατών

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στις απολύσεις των πιο πρωτοπόρων εργατών και τις μηνύσεις εκ μέρους της εργοδοσίας της «ΚΟΛΙΟΣ», που κλιμακώνει την επιχείρηση τρομοκράτησης προκειμένου να σταματήσει τον αγώνα τους που εμποδίζει τα σχέδιά του για πτώχευση και κλείσιμο της ΑΓΝΟ ή για πώληση με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.


Σε Γενική τους Συνέλευση, σήμερα, αποφάσισαν συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, παρέμβαση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης τη Δευτέρα και ανάλογη παρέμβαση, μέσα στην εβδομάδα, στο Υπουργείο Εργασίας, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι εργαζόμενοι περίμεναν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να πάει στο εργοστάσιο, προκειμένου να τους ενημερώσει αν και πότε θα πληρώσει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει και αν προτίθεται να πάρει πίσω τις 119 διαθεσιμότητες που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες. Αντίθετα μοίρασε 6 απολύσεις και ταυτόχρονα μηνύσεις.

Η εργοδοσία απέλυσε τον πρόεδρο, το γραμματέα, ένα μέλος της διοίκησης του Σωματείου και 3 ακόμη εργαζόμενους. Στους τρεις συνδικαλιστές και τον έναν εργαζόμενο δεν αναγνωρίζει αποζημίωση, καθώς ταυτόχρονα έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, το περιεχόμενο των οποίων δεν έγινε ακόμη γνωστό.

Κανένας δεν αποδέχεται την απόλυση, αντίθετα, ακόμη πιο πεισμωμένοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν απαιτώντας τώρα πλέον την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει από το Δεκέμβρη, την ανάκληση των 119 διαθεσιμοτήτων, αλλά και την ανάκληση των απολύσεων και την απόσυρση των μηνύσεων.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ