ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

21 Σεπ 2012

«Η κυβέρνηση να είναι συνεπής στους σεισμόπληκτους, όχι στους τοκογλύφους»



Ερώτηση για τις οφειλές προς τους πληγέντες από το σεισμό του 2008 κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μ. Κανελλοπούλου, Β. Χατζηλάμπρου και Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μ. Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη (Ηλεία) κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με το ζήτημα των οφειλών της Πολιτείας απέναντι στους σεισμόπληκτους του 2008.
Τέσσερα χρόνια μετά την ημέρα που ο Εγκέλαδος χτύπησε τη Δυτ. Ελλάδα, οι σεισμόπληκτοι των περιοχών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας ακόμα περιμένουν από την Πολιτεία την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντί τους. Συγκεκριμένα, οι υπογεγραμμένες οφειλές των ΤΑΣ Αχαΐας και Ηλείας ανέρχονται στο ποσό των 19.900.000 ευρώ (17.000.000 ευρώ στο ΤΑΣ Αχαΐας και 2.900.000 ευρώ στο ΤΑΣ Ηλείας), ενώ από τον Απρίλιο του 2012 τα δυο ΤΑΣ αδυνατούν να παραλάβουν νέες πιστοποιήσεις οικονομικού χαρακτήρα κατόπιν εγγράφου από την ΥΑΣ που τους το απαγορεύει, λόγω εξάντλησης του ποσού που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2012. Οι μη αποδεκτές εκ μέρους των υπηρεσιών τέτοιες πιστοποιήσεις υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 5.000.000 ευρώ συνολικά και για τα δύο ΤΑΣ, αλλά φυσικά το ποσό συνεχώς αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ