ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Οκτ 2013

Ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου για Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων: Δεν είναι μεταρρύθμιση αυτό που κάνετε, δεν έχει λογική

Η ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία του ΥΠΕΘΑ και την τροπολογία που αφορά τα Ταμεία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και Πυροπλήκτων, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών – Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις».

Αλ.Τσίπρας: Η σύλληψη των ναζί είναι νίκη της δημοκρατίας και του αντιφασιστικού κινήματος (βίντεο)



“Η οργή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 2ο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιφασισμός ως θέαμα



Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των γνωστών ''γκαλά'': α) η απόλυτη φωταγωγία β) η ταχύτατη διοργάνωσή τους και γ) η εξαιρετικά σύντομη διάρκειά τους.

α) Η απόλυτη φωταγωγία μπορεί να δημιουργήσει δύο αλληλένδετες εντυπώσεις. Από τη μία, μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση της απόλυτης λαμπρότητας. Από την άλλη μπορεί να τυφλώσει, ειδικά όταν οι ισχυροί προβολείς στρέφονται προς το κοινό. Η τύφλωση της απόλυτης φωταψίας κρύβει τις ατέλειες, εκφραστικές ή υποκριτικές, της περσόνας που εκτίθεται.

Σχετικά με τα τεύχη δημοπράτησης της β φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίαςαπορριμμάτων



Είχαμε επισημάνει έγκαιρα ως ΣΥΡΙΖΑ ότι η διαχείριση των σκουπιδιών της Πάτρας αποτελεί πεδίο σύγκρουσης συγκεκριμένων συμφερόντων που βλέπουν ευκαιρίες πλουτισμού. Τα αδιέξοδα των προηγούμενων σχεδιασμών από την πλευρά της δημοτικής αρχής οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατασκευή ενός εργοστασίου υπερτιμημένου τόσο στην κατασκευή όσο και στη διαχείριση προς όφελος των κατασκευαστών αλλά και περιβαλλοντικά επιζήμιου. Τα τεύχη δημοπράτησης της Β΄ φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή του που είδαν το φως της δημοσιότητας εγείρουν σημαντικά ερωτήματα που μένουν χαρακτηριστικά αναπάντητα από την πλευρά του Δήμου Πατρέων.

Ενημέρωση από τη Συνέντευξη Τύπου του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων

Οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα με θέμα τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων 13 Πανεπιστημίων, έγινε ευρύτατη παρουσίαση από πλευράς Πρυτάνεων των μεγάλων λειτουργικών αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματά τους, εξαιτίας του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Καταγγελία της ΕΙΝΑΠ: Σε λίστα αναμονής για την Εντατική 40 ασθενείς την ημέρα

Σε άτυπη λίστα αναμονής για κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μπαίνουν καθημερινά 40 ασθενείς στο λεκανοπέδιο Αττικής, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), καθώς, όπως υποστηρίζει, λόγω έλλειψης προσωπικού, παραμένουν κλειστά, 200 έτοιμα εξοπλισμένα κρεβάτια ΜΕΘ, αριθμός ρεκόρ από την αρχή λειτουργίας των κλινών ΜΕΘ την τελευταία 25ετία.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, σε κάθε κρεβάτι ΜΕΘ νοσηλεύονται περίπου 28 ασθενείς το χρόνο και τα 200 «κλειστά» κρεβάτια στερούν πολύτιμες υπηρεσίες για τη διατήρηση στη ζωή σε 5.600 ασθενείς.

«Λουκέτο» στα Sprider Stores - Το "succes story" συνεχίζεται...

Αναστέλλεται από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores, με εκατοντάδες εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο. Η άλλοτε κραταιά επιχείρηση λιανεμπορίου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης είναι η διακοπή της τραπεζικής χρηματοδότησης.

Αναστέλλεται από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση".

Με δημοκρατία, διαφάνεια και στο πλαίσιο του Συντάγματος να απαντήσει η Βουλή στο ζήτημα των χρυσαυγιτών

Η δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, στο περιστύλιο της Βουλής, αναφορικά με τις προτάσεις του Προέδρου της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη για τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνητικές επαφές με τα κόμματα του Κοινοβουλίου έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, προκειμένου να διαμορφώσει τις προτάσεις του σχετικά με την «μεταχείριση» των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες «δεν υπάρχει απόφαση» και όλα – ακόμα και το θέμα της περικοπής της αποζημίωσής τους – θα προκύψουν αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή ουσιαστικά θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά, που θα ανοίξει η Ολομέλεια. Ως προς την περικοπή της αποζημίωσής τους, σημειώνεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας πάνω από 5 συνεδριάσεις η περικοπή κατά το 1/30 της αποζημίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδεται ότι έγινε συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης διαψεύδεται η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής γι’ αυτά τα θέματα, καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη για άλλα θέματα (δημοσιεύσεις στη Διαύγεια κ.α.). Εν τω μεταξύ, την είσοδο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Νίκου Κούζηλου απαγόρευσαν την Κυριακή οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή του Β. Μεϊμαράκη.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ