ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

27 Απρ 2013

Επίσκεψη Σαμαρά,Βενιζέλου στην Ολυμπία Οδό: Φιέστα με δανεικούς εργαζόμενους!


Η τρόικα εσωτερικού, λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου 4, επιχειρεί με σόου και εμπαιγμούς της κοινής γνώμης να δημιουργήσει μία κατάσταση ευφορίας και αισιοδοξίας.

Επιχειρούν να αποκρύψουν την πλήρη αδράνειά τους ως προς τα έργα υποδομής της Αχαΐας εγκαθιστώντας στα εγκαταλειμμένα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού σήμερα το πρωί άτομα, μηχανήματα και οχήματα που μέχρι χθες και τα προηγούμενα 3 χρόνια ήταν άφαντα.

Ο Α. Τσίπρας στην επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων: "Ξεκινάει η άνοιξη των λαών του Νότου"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία μνήμης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Άρον άρον» στο σταυρό των απολύσεων: στη Βουλή το «κατεπείγον» νομοσχέδιο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Κατατέθηκε με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα καθώς η Κυβέρνηση αγωνία να περάσει τα νέα μνημονιακά μέτρα για να εξασφαλίσει τη δόση των 8,8 δισ. - Για συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής


 Το πολυνομοσχέδιο (διαβάστε το εδώ)  που κατατέθηκε κα θα συζητηθεί  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφιστεί ως την Κυριακή, περιλαμβάνει 15.000 απολύσεις μονίμων υπαλλήλων από το δημόσιο έως το 2014, εκ των οποίων  4.000 έως τα τέλη του χρόνου.

Μεταφορά εργαζομένων φυλακών Πατρών: Το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί ανόητους τους εργαζόμενους;


Μετά την από 23.4.2013 Ερώτησή μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την περικοπή των κονδυλίων μεταφοράς των εργαζομένων του Κλειστού Καταστήματος Κράτησης Πατρών, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε απάντηση προς τη διεύθυνση του Καταστήματος.

ΧΥΤΑ Παπανικολού ,το χρονικό μιας προαποφασισμένης οικολογικής καταστροφής

Με την συνδρομή των ΜΑΤ , μέθοδος που τείνει να γίνει κανόνας στην Ελληνική κοινωνία, ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του ΧΥΤΑ, αφού οι κάτοικοι αντιδρούν με δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας την αντίθεση τους στην κατασκευή του .

Χαρακτηριστικό του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ είναι ότι έχουν εμπλακεί αρκετοί φορείς και παράγοντες της ΤΑ οι οποίοι με μεγάλη ευκολία έχουν κατά καιρούς εκφράσει αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και οι αποφάσεις τους είναι αντιφατικές .

Μ. Κανελλοπούλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή



“Κ.Πρόεδρε,Αγαπητοί κ.Βουλευτές,Ακάματε ερευνητή Μανώλη
Καθώς είμαι γεννημένη καί μεγαλωμένη στά Καλάβρυτα,έναν ακόμα μαρτυρικό τόπο,ανάμεσα στούς 90 τόπους-ολοκαυτώματα τής πατρίδας μας,όπου τά Ναζιστικά Στρατεύματα,μετέτρεψαν μέ περισή αγριότητα σέ κρανίου τόπο,νοιώθω βαθειά συγκίνηση,αλλά κι απόλυτη υποχρέωση νά πάρω μέρος σ'αυτή τή συζήτηση.

Ερώτηση της Μαρίας Κανελλοπούλου και του Βασίλη Χατζηλάμπρου για τη μεταφορά εργαζομένων των φυλακών Πατρών-Αγίου Στεφάνου

Oι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου κατέθεσαν εχθές Ερώτηση προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομίας σχετικά με την περικοπή της δωρεάν μεταφοράς των εργαζομένων από και προς τις φυλακές Πατρών Αγίου Στεφάνου.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ