ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

27 Απρ 2013

«Άρον άρον» στο σταυρό των απολύσεων: στη Βουλή το «κατεπείγον» νομοσχέδιο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Κατατέθηκε με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα καθώς η Κυβέρνηση αγωνία να περάσει τα νέα μνημονιακά μέτρα για να εξασφαλίσει τη δόση των 8,8 δισ. - Για συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής


 Το πολυνομοσχέδιο (διαβάστε το εδώ)  που κατατέθηκε κα θα συζητηθεί  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφιστεί ως την Κυριακή, περιλαμβάνει 15.000 απολύσεις μονίμων υπαλλήλων από το δημόσιο έως το 2014, εκ των οποίων  4.000 έως τα τέλη του χρόνου.


Επίσης, θα περιλαμβάνει διατήρηση του ειδικού έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών για το όλο το 2013 (το περίφημο χαράτσι), που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Ακολούθως, προβλέπεται το ειδικό τέλος να ενοποιηθεί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και μετά να εισπράττεται μέσω των εφοριών. Με το εν λόγω νομοσχέδιο,απελευθερώνεται πλήρως η αγορά προψημένου ψωμιού με αποτέλεσμα την ενίσχυση των μεγάλων αλυσίδων super market εις βάρος των μικρών αρτοποιών.

Σάββατο 27/4

Με πυρά από την αντιπολίτευση για το «κατεπείγον» άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια  Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μόνο άρθρο (!). Θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια και θα τεθεί αμέσως προς ψήφιση.


 Παρακολουθήστε από το κανάλι της Βουλής τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, έβαλλε κατά της διαδικασίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το ετοιμάσει έγκαιρα και πρόσθεσε «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας».

«Έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» είπε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νομοσχέδιο - έκτρωμα» που έρχεται σε ένα άρθρο, για να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αποφασίσουν για τις επιμέρους ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Οι τελικές ρυθμίσεις που περιλήφθηκαν στο  πολυνομοσχέδιο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Κυριακή, στις 6.30 στο Σύνταγμα.




                                                                                          Παρασκευή 26/4  

Σύμφωνα με το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, το πολυνομοσχέδιο συνιστά άλλη μία δημοκρατική εκτροπή καθώς και συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων: ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Με το πολυνομοσχέδιο υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο και συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική

Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο: 24ωρη απεργία και πορεία συμβασιούχων στους ΟΤΑ - κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ με παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα και συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στο Σϋνταγμα.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται και η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών λόγω της ραγδαίας μείωσεις των δασκάλων και καθηγητών που έχει επιφέρει το μνημόνιο: Αυξάνεται το ωράριο διδασκαλίας δασκάλων και καθηγητών

Πέμπτη 25/4

Αποσύρεται τελικά, μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε, η διάταξη Μανιτάκη που καταργούσε την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους.   Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχολίασε νωρίτερα πώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμαζόταν να καταργήσει αυτά που ο ίδιος δίδαξε στο Πανεπιστήμιο.


 Τρίτη 23/4

Στο τραπέζι των κυβερνητικών εταίρων το μίνι μνημόνιο:  Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον Φ. Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και τον Δ. Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ). Η σύσκεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς το ΠαΣοΚ ζήτησε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το πολυνομοσχέδιο, κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε.

 Ο εκβιασμός με τη δόση - το καρότο της ρύθμισης των οφειλών

Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο με διαδικασίες - σκούπα, πριν τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να έχει ψηφιστεί πριν το Eurogoup του επόμενου μήνα. Η κυβέρνηση, στο καθιερωμένο πλέον μνημονιακό μοτίβο των εκβιασμών, θεωρεί την ψήφιση του νομοσχεδίου προϋπόθεση για να  εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Στο  πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 48 δόσεις, ρύθμιση που θα αποτελέσει το επικοινωνιακό προπέτασμα για να περάσει ολόκληρο το νέο μίνι μνημόνιο.

Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το ζήτημα για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα μικρά καταστήματα, επιτρέποντας την λειτουργία των καταστημάτων για 51 Κυριακές κατ' έτος και 7 για τα πολυκαταστήματα.


ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Συνέχιση της μνημονιακής συνταγής το νέο πολυνομοσχέδιο

Για συνέχιση της μνημονικής συνταγής με το νέο πολυνομοσχέδιο κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ υπογραμμίζεται ότι το νέο πακέτο μέτρων όχι μόνο δεν απαντά στα οξυμμένα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της μνημονιακής συνταγής αλλά θα έχει ακόμη πιο καταστροφικά αποτελέσματα:  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί συνέχιση της μνημονιακής συνταγής


 Αντιδράσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις ανθρωποθυσίες στο δημόσιο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εμπόρων στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα μικρά καταστήματα προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων: Β. Κορκίδης: H μάχη για τις Κυριακές θα δοθεί μέχρι τέλους.

Να σημειωθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά την σύγκληση σύσκεψης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς είναι μεγάλοι οι τριγμοί κυρίως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, που θέλοντας να δώσει στην στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, που έχει εκφράσει κατά καιρούς ενστάσεις στο σχέδιο απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι «κόκκινες γραμμές» έχουν από καιρό ατονίσει, το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να βρει σημαντικά εμπόδια από τους κυβενρητικούς συνεταίρους της ΝΔ.

Αυτό το νέο πογκρόμ που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, αποτελεί και το θεμελιώδες  στήριγμα της ιδεολογικής επίθεσης που διεξάγει το τελευταί διάστημα. Καθημερινά, υποστηρικτές του μνημονίου συγλίνουν στην ανάγκη να «σπάσει το ταμπού» των απολύσων στο δημόσιο αδιαφορώντας τόσο για το Σύνταγμα όσο και για τις άμεσες καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία που θα έχει το προαποφασισμένο μέτρο των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ