ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

21 Φεβ 2013

Ο αγώνας στο Λασίθι συνεχίζεται: ανακοίνωση επιτροπών αγώνα

Σήμερα, ημέρα πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, όλος ο λασιθιώτικος λαός, με μια μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή χιλιομέτρων, πρωτοφανή για το νομό μας, σε μαζικότητα, παλμό, δυναμικότητα και πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας, πορεύτηκε προς το Σεληνάρι και πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό στα σύνορα του νομού, όπου εδώ και οχτώ χρόνια κατασκευάζεται χωρίς ποτέ να ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του οδικού άξονα.
Όλοι μαζί με μια φωνή διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που διαλύουν τον τόπο, τη ζωή και την κοινωνία μας, στο όνομα των επιταγών των μνημονίων και της τρόικας. Όλοι μαζί με μια φωνή διαδηλώσαμε την αγανάκτησή μας για την υποβάθμιση που χρόνια τώρα υφίσταται ο νομός μας, η οποία σήμερα, λόγω της κρίσης και των βάναυσων μέτρων πλήρους αποψίλωσης του από νοσοκομεία, τμήματα ΤΕΙ και υπηρεσίες τείνει να πάρει διαστάσεις πλήρους καταστροφής και απαξίωσης.
Η κινητοποίησή μας συνεχίστηκε στο Ηράκλειο, με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, όπως είχε ανακοινωθεί στο Σεληνάρι.  Εκεί,  πλήθος διαδηλωτών  μας περίμενε για να δηλώσει την αλληλεγγύη που ενώνει όλους εμάς που μας πλήττει αυτή η πολιτική. Δυστυχώς, βρήκαμε κλειστή την πόρτα της Περιφέρειας και, έτσι, με μια δυναμική πορεία χιλιάδων ανθρώπων καταλήξαμε στη Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτιρίου μιας και ένα κεντρικό μέλημά μας εδώ και χρόνια είναι η διατήρηση και αναβάθμιση των νοσοκομείων μας. Εκεί, ενημερώσαμε τον διοικητή για τα σχετικά αιτήματά μας και ακολούθησε άκαρπη επικοινωνία με το υπουργείο υγείας. Αρνηθήκαμε να υποστούμε για μια ακόμα φορά την κοροϊδία του δήθεν διαλόγου και της εκ νέου πληροφόρησης. Απαιτήσαμε λύσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αποφασίζοντας ομόφωνα να συνεχίσουμε την κατάληψη έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Στη συνέχεια  ζητήσαμε να έρθει ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκης, προκειμένου να θέσουμε τα αιτήματα μας τόσο για τα νοσοκομεία, όσο και για τα ΤΕΙ και τις υπηρεσίες μας, πράγμα που πεισματικά αρνήθηκε να κάνει. Αντιθέτως, επιδόθηκε σε αισχρή λασπολογία για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε.
Η κατάληψη συνεχίζεται και καλούμε το λαό του Λασιθίου και του Ηρακλείου, τους φορείς και των δύο νομών να στηρίξουν και ενισχύσουν τον κοινό μας αγώνα για υγεία, παιδεία, κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.       

      ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια για κάθε Νοσοκομείο. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας!
  • Την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών και εξασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
  • Το σταμάτημα της αποψίλωσης των υπηρεσιών και επαναφορά όσων καταργήθηκαν ώστε να μην μετακινείται και να ταλαιπωρείται ο Πολίτης.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ