ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Σεπ 2013

Δήλωση Μ. Καννελοπούλου, μετά τη συνάντηση με τον Πρύτανη του Παν/μίου Πατρών και τους εκπροσώπους των Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος


« Η φημολογία περί μετακίνησης-απόλυσης 1000 και πλέον διοικητικών υπαλλήλων από το Παν/μιο Πάτρας παίζει ένα διττό ρόλο. Πρώτον, το ρόλο του προπομπού των εξελίξεων με άμεσο σκοπό να τρομοκρατήσει. Δεύτερον, με τις επικοινωνιακές, υποτιθέμενες καθημερινές αυξομειώσεις του υπό μετακίνηση αριθμού, επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα κλίμα διαχωρισμού στις τάξεις των υπαλλήλων.

Για να μη φτάσουμε σε μία ακόμα θλιβερή επιβεβαίωση του μπρεχτικού στίχου «και όταν, στο τέλος, ήρθαν να πάρουν να πάρουν εμένα, δεν βρέθηκε κανείς να με υπερασπιστεί», καλούμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα σε αρραγή, αταλάντευτη συστράτευση.
Μόνο έτσι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια πανευρωπαϊκά θα σωθεί.
Μόνο έτσι η Πάτρα δεν θα γεράσει κι άλλο.
Μόνο έτσι θα σηκωθεί επιτέλους η γροθιά του φραγμού, η γροθιά της αποτελεσματικής αντίστασης.
Όλοι και όλες μαζί με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, με τους εργάτες της ΕΒΟ, με τους υπό απόλυση εκπαιδευτικούς αύριο 10.30 στην Πλατεία Όλγας.
Για τη ζωή μας. Για την αξιοπρέπειά μας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Με μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου, το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται.
Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, «τάξη» στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ