ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Σεπ 2013

Ξεκινάμε για την ανατροπή: Ή εμείς ή αυτοί (Όλοι το Σάββατο στην πλατεία Όλγας)


Όλοι το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 10:30 πμ,  στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας)

Ανεργία, φτώχεια, απολύσεις, νέοι φόροι, λουκέτα, πλειστηριασμοί, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αύξηση του δημόσιου χρέους και στο βάθος νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης που συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, αυξάνει ραγδαία την κοινωνική αδικία, διαλύει την υγεία και την παιδεία, βάζει ταφόπλακα στην αμυντική βιομηχανία –με σοβαρότατες συνέπειες στην ασφάλεια της χώρας- κλείνοντας την ΕΛΒΟ και τα ΕΑΣ, ξεπουλάει τη ΛΑΡΚΟ, οδηγεί στην απόγνωση εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο βάζοντας την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι της. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι υπάκουοι στα κελεύσματα της τρόικας και κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης και να διευκολύνουν ακόμα παραπάνω τα μοναδικά τους στηρίγματα στο εσωτερικό, τους ανθρώπους των off-shore, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

Οι μάσκες έπεσαν – Κάτω τα χέρια από την ελληνική αμυντική βιομηχανία

«Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» υπογραμμίζουν οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑΚοινή δήλωση των βουλευτών της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ 
«Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» υπογραμμίζουν οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν την τρόικα να απαιτεί άμεσο κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και απόλυση όλων των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις, οι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας (Α’ Πειραιά και Νησιών), Γιώργος Βαρεμένος (Αιτωλοακαρνανίας), Αγνή Καλογερή (Σάμου) και Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Το “λουκέτο” που αποφάσισε η τρόικα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και ανακοίνωσε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες μέσω e-mail, όπως λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποτελεί την τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ενός θανάτου στον οποίο όλες οι ελληνικές τροϊκανές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες και συνένοχες.

Το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο δημιουργεί ένα ακόμα πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό σχολείο

Η πλήρης ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει πως με τις αλλαγές που προωθούνται, «διευρύνουν τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των πιο αδικημένων και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις οικογενειακές δαπάνες για μια παιδεία που δεν θεωρείται από την πολιτεία δικαίωμα για όλους αλλά προνόμιο για λίγους».

Ως προϊόν διαλόγου και συναίνεσης επιχειρεί να εμφανίσει η κυβέρνηση το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Χρειάζεται περισσό θράσος να υποστηρίζει κάτι τέτοιο, όταν το νομοσχέδιο αυτό, όπως και η πολιτική που προωθεί, δέχτηκε χθες σκληρή κριτική από όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς που πήραν μέρος στην προκαταρκτική συζήτησή του στη Βουλή; Αναρωτιέται κανείς ποιους τάχα διαβουλεύτηκε το Υπουργείο Παιδείας, αν όχι με τους πιο αρμόδιους εκπαιδευτικούς παράγοντες, μαζί και τον Συνήγορο του Παιδιού, που όλοι τους εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις και πλήρη διαφωνία για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Απεργίες αποφασίζουν οι καθηγητές

Για απεργία την άλλη εβδομάδα με κλιμάκωση στα Γυμνάσια και τα Λύκεια ψηφίζουν χιλιάδες καθηγητές στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Τη Δευτέρα οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΟΛΜΕ.

Θρυαλλίδα εξελίξεων το νομοσχέδιο για το "νέο Λύκειο", που υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση:
Οι μνημονιακές πολιτικές συρρίκνωσης και υποβάθμισης της Εκπαίδευσης έχουν δημιουργήσει κλίμα αναβρασμού, με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Οργή και αγωνιστική διάθεση ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, που συνεχίζονται και σήμερα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το κλίμα αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω καθώς εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το "νέο Λύκειο", που απομακρύνει τους μαθητές από το σχολείο.

Ρουμπάτης: Ο Καψής έχασε το δικαίωμα να λέγεται δημοσιογράφος


«Αυτό που γίνεται εδώ, σε αυτό το στούντιο, είναι ντροπή και αθλιότητα. Το σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω. Αλλά ήρθα γιατί έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα». Αυτά είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενημέρωση» της ΔΤ με την Οντίν Λιναρδάτου και την Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Φανερά εξοργισμένος ο Γιάννης. Ρουμπάτης εξαπέλυσε βολές και κατά του υφυπουργού Παντελή Καψή λέγοντας ότι «με όλα αυτά που κάνει δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, έχει χάσει πλέον το δικαίωμα να λέγεται δημοσιογράφος»
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ