ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Σεπ 2013

Ξεκινάμε για την ανατροπή: Ή εμείς ή αυτοί (Όλοι το Σάββατο στην πλατεία Όλγας)


Όλοι το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 10:30 πμ,  στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας)

Ανεργία, φτώχεια, απολύσεις, νέοι φόροι, λουκέτα, πλειστηριασμοί, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αύξηση του δημόσιου χρέους και στο βάθος νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης που συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, αυξάνει ραγδαία την κοινωνική αδικία, διαλύει την υγεία και την παιδεία, βάζει ταφόπλακα στην αμυντική βιομηχανία –με σοβαρότατες συνέπειες στην ασφάλεια της χώρας- κλείνοντας την ΕΛΒΟ και τα ΕΑΣ, ξεπουλάει τη ΛΑΡΚΟ, οδηγεί στην απόγνωση εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο βάζοντας την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι της. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι υπάκουοι στα κελεύσματα της τρόικας και κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης και να διευκολύνουν ακόμα παραπάνω τα μοναδικά τους στηρίγματα στο εσωτερικό, τους ανθρώπους των off-shore, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.


Για να το πετύχουν αυτό δεν διστάζουν να καταργούν ανοιχτά δικαιώματα, να επιτίθενται στην ίδια την δημοκρατία. Η ακραία καταστολή κάθε κινητοποίησης και η χρήση βίας απέναντι στους πιο αδύναμους, τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και η διακυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το μαύρο στην ΕΡΤ και η προσπάθεια απόλυτης υποταγής της ενημέρωσης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι δείγματα της αυταρχικότητας της κυβέρνησης που απλώνει το φόβο για να διασωθεί.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η «κυβέρνηση των προθύμων» είναι έτοιμη να σύρει τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες, να την εμπλέξει στην ιμπεριαλιστική εισβολή που ετοιμάζεται στη Συρία παρέχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις, πριν καν της ζητηθεί.

Τώρα ξέρεις τι θα κάνουν αυτοί...
σημασία πια έχει τι θα κάνουμε εμείς


Μέχρι σήμερα όλοι και όλες μας βγήκαμε πολλές φορές στον δρόμο, απεργήσαμε, αγωνιστήκαμε, σταθήκαμε αλληλέγγυοι ο ένας πλάι στον άλλο δημιουργώντας πολιτικά γεγονότα πρωτόγνωρα, ρήξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που αναγκάστηκε να αλλάξει μορφές και να κάψει τα κρυφά χαρτιά του και πετύχαμε μια αλλαγή συσχετισμών που άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, αλλά δεν μας φτάνουν πια αποσπασματικά γεγονότα και μάχες χωρίς κεντρικό στόχο.

Σήμερα πρέπει να συνδέσουμε τις επιμέρους αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα δώσει την μάχη για την τελική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτών των πολιτικών, την μάχη για την απελευθέρωση από τα μνημόνια, την μάχη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή και με την συμμετοχή όλων μας θα ανοίξει ένα νέο δρόμο δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Σήμερα το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» δεν εκφράζει απλά την σύγκρουση στο κοινωνικό πεδίο αλλά τον αγώνα για ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να μας καταδικάσουν στην καταστροφή, την ανεργία, τα λουκέτα και την φτώχεια. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να μας στερήσουν την πρόσβαση στην γνώση και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να πουλήσουν το νερό, να ζούμε χωρίς πρόσβαση στα βασικά αγαθά.

Δεν είναι αήττητοι - Δεν είμαστε μόνοι

Από δω και πέρα δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς που μας κατέστρεψαν. Από δω και πέρα πρέπει εμείς να απαντήσουμε στον φόβο οργανώνοντας την ελπίδα, οργανώνοντας την νίκη μας. Το μόνο που φοβούνται είναι ένας λαός αποφασισμένος μέχρι το τέλος να τους χαλάσει τα σχέδια. Σήμερα είναι η ώρα της ενότητας και του αγώνα για τα συμφέροντά μας, για τις ανάγκες μας. Ξέρουν πως αν ένας λαός βγει νικητής τότε θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι. Σε αυτή την μάχη σύμμαχοι μας θα είναι όλοι οι λαοί του νότου που βιώνουν τα ίδια με εμάς, όλοι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης που βλέπουν το μέλλον να τους απειλεί.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ