ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Σεπ 2013

Οι μάσκες έπεσαν – Κάτω τα χέρια από την ελληνική αμυντική βιομηχανία

«Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» υπογραμμίζουν οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑΚοινή δήλωση των βουλευτών της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ 
«Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» υπογραμμίζουν οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν την τρόικα να απαιτεί άμεσο κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και απόλυση όλων των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις, οι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας (Α’ Πειραιά και Νησιών), Γιώργος Βαρεμένος (Αιτωλοακαρνανίας), Αγνή Καλογερή (Σάμου) και Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Το “λουκέτο” που αποφάσισε η τρόικα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και ανακοίνωσε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες μέσω e-mail, όπως λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποτελεί την τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ενός θανάτου στον οποίο όλες οι ελληνικές τροϊκανές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες και συνένοχες.

Οι μάσκες έπεσαν. Το “ευεργετικό” κυβερνητικό σχέδιο, όπως η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κα. Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο σαλαμοποίησης, διάλυσης και ξεπουλήματος της αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ και το “σπάσιμο” και αναδιάρθρωση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, δεν έγινε δεκτό από τους τροϊκανούς επικυρίαρχους που ζητούν, εδώ και τώρα, κλείσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το θέμα των αποζημιώσεων των ήδη επί οκτώ (8) μήνες απλήρωτων εργαζόμενων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και όλες οι προηγούμενες φέρουν την πλήρη, την απόλυτη ευθύνη για τον αφανισμό της αμυντικής βιομηχανίας. Εφαρμόζοντας τις επιταγές πιστωτών και τοκογλύφων, συμμετείχαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν τη σημερινή εξέλιξη, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τη δέσμευση που ψήφισαν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το 2011 για ξεπούλημα των ΕΑΣ ως προαπαιτούμενο (prior action) για τη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας, και επεκτείνοντάς τη μάλιστα και στους υπόλοιπους ομίλους της αμυντικής βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι επικίνδυνη για τον λαό και τον τόπο. Είναι επικίνδυνη για την εθνική άμυνα της χώρας.
Κάτω τα χέρια από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ