ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

27 Απρ 2013

Ο Α. Τσίπρας στην επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων: "Ξεκινάει η άνοιξη των λαών του Νότου"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία μνήμης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Πριν από τριάντα εννιά χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά, επέστρεψε στην Ισπανία.  Σήμερα, τριάντα εννιά χρόνια μετά, χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή στον ευρωπαϊκό Νότο:

Η επιστροφή της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Η κοινή πάλη των λαών για μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη, που θα διώξει τα βάρη της λιτότητας από τους λαούς, θα βγάλει τους λαούς από αυτό τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων και θα ξαναφέρει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

 Το μήνυμα της σημερινής παρουσίας μας εδώ είναι ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου μπορούν να νικήσουν, εάν καταφέρουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έχουμε κοινές ρίζες, κοινή διαδρομή, πρόσφατη κοινή ιστορία και μπορούμε να έχουμε και κοινό μέλλον, αγώνων και επιτυχιών.

Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούνε στο προσκήνιο, όχι μόνο τα κόμματα της αριστεράς του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Όπως στην Ελλάδα, έτσι, πολύ σύντομα, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και στην Ιταλία, να ωριμάσουν οι συνθήκες για μεγάλες πολιτικές αλλαγές. Για μια μεγάλη, δημοκρατική αλλαγή που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών».

Διαβάστε ακόμα: O ΣΥΡΙΖΑ στην Πορτογαλία: "Να ρίξουμε τη δικτατορία των τραπεζιτών"
Αλέξης Τσίπρας: Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ