ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Απρ 2013

Εξετάσεις μαθητών για τα Πειραματικά ακόμη και με ΜΑΤ

Με τα...ΜΑΤ θα γίνουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε ορισμένα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια; Κάποιοι γονείς μαθητών έχουν πρόθεση να κάνουν κατάληψη των σχολείων τους, ώστε να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα τέλη Ιουνίου.

Από την πλευρά της, η ηγεσία της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) φέρεται αποφασισμένη να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Ισχυρό επιχείρημά της κατά όσων αρνούνται τις εξετάσεις αποδεικνύεται η ζήτηση για μια θέση στα Π-Π σχολεία της επόμενης σχολικής χρονιάς, η οποία ήταν τεράστια.
Με βάση τα τελικά στοιχεία της ΔΕΠΠΣ, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», υπεβλήθησαν 8.058 αιτήσεις για 2.699 θέσεις στην Α΄ τάξη των συνολικά 34 Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων την επόμενη σχολική χρονιά 2014-2014.

Ειδικότερα, σημαντική μερίδα γονέων, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σήμερα στην τελευταία τάξη πειραματικών δημοτικών και γυμνασίων, αντιδρά στην απόφαση τα παιδιά τους να δώσουν εξετάσεις για να περάσουν στα Πειραματικά Πρότυπα Σχολεία, όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας με βάση τον νόμο 3966 του 2011 που θεσμοθέτησε τα ΠΠΣ. Ηδη, οι γονείς έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες ότι γονείς σκέφτονται να φθάσουν έως και στην κατάληψη του σχολείου των παιδιών τους, ώστε να αποτρέψουν τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου (το τριήμερο 24 - 26 Ιουνίου είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες). Αλλωστε, και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά σε κάποια από τα πειραματικά σχολεία έχουν γίνει καταλήψεις από μαθητές κατά του νέου συστήματος μετάβασης προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο.


Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ