ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

25 Φεβ 2013

“Τελείωσαν τα ψέματα! Το σχέδιο ''Αθηνά'' έρχεται στη Βουλή με Προεδρικό Διάταγμα”

Ενημερωθήκαμε από το επίσημο site της Βουλής ότι το σχέδιο ''Αθηνά'', θα περάσει τελεσίδικα ως προεδρικό διάταγμα και όχι ως νομοσχέδιο. Αυτό άλλωστε προβλεπόταν από το σχετικό έγγραφο μελέτης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Πέμπτης 28.2.2013 αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί “ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την επικείμενη πρόταση έκδοσης π.δ. αναφορικά με την «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – Σχέδιο ΑΘΗΝΑ»''.
Αυτό αποδεικνύει ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νταβλούρος, όταν είπε στην πρόσφατη κινητοποίηση του Αιγίου ότι δεν θα ψηφίσει το σχέδιο Αθηνά, ψευδόταν συνειδητά. Από την άλλη, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πώς θα αντιδράσει η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Τσούκαλης που έσχιζαν δήθεν τα ιμάτιά τους προκειμένου το “Αθηνά” να μην περάσει ως Π.Δ.
Οι τοπικές κοινωνίες της Πάτρας και του Αιγίου, οι ακαδημαϊκές κοινότητες των ΤΕΙ, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις πολιτικές δυνάμεις που μας έφτασαν εδώ. Οι αυτόνομες και ριζοσπαστικές κινητοποιήσεις τους είναι μονόδρομος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τους στηρίζει επιμένοντας στην πρότασή του: απόσυρση του σχεδίου εδώ και τώρα, δημοκρατική μεταρρύθμιση της 3βάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ