ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Σεπ 2013

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάςΜε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση δείχνει τις διαθέσεις της ακόμη μια φορά απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση.
Μετά το “νέο Λύκειο” της βαθμοθηρίας και του ανταγωνισμού, της απόρριψης και της ανασφάλειας, της πληροφορίας και όχι της μόρφωσης, μετά την υποβάθμιση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, μετά την αβεβαιότητα που προκάλεσε με τις επιλογές της σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε καθηγητές, γονείς και μαθητές, έρχεται τώρα να επιτεθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου, καταργεί ουσιαστικά το θεσμό του ολοήμερου σχολείου και της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Σε μια εποχή που μικρά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας δέχονται ολομέτωπη επίθεση, η επιλογή να μην γίνει καμία πρόσληψη οδηγεί στην εξαφάνιση θεσμών που λειτουργούσαν έστω και με ελλείψεις και βέβαια στηριζόντουσαν στην πρωτοβουλία και τη διάθεση ψυχής από τους εκπαιδευτικούς.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια όλων των αντικοινωνικών επιλογών ενάντια σε Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει στόχο ουσιαστικά όλη την κοινωνία εφαρμόζοντας τις επιταγές των μνημονίων σε μια κατεύθυνση διάλυσης των κοινωνικών δομών. 
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στην καταστροφή. Να οργανώσουμε την ανατροπή και τη διέξοδο για μια Ελλάδα της προκοπής και της αξιοπρέπειας.
Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και στις δράσεις που οργανώνονται από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, από τις επιτροπές γειτονίάς και όποιες άλλες δομές αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα. Να κάνουμε κάθε σχολείο κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, κάθε χώρο δουλειάς εστία αντίστασης.
Να ενώσουμε τους διάσπαρτους αγώνες σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής, που θα διώξει την κυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής. Η διέξοδος από το μνημονιακό εφιάλτη θα φανεί με την κοινωνία στο δρόμο να διεκδικεί παιδεία, υγεία, δουλειά, πραγματική δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ