ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

23 Φεβ 2013

Δήλωση Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου για σχέδιο Αθηνά

 Oι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, συμμετείχαν, στήριξαν και παρενέβησαν εχθές στις κινητοποιήσεις και τις συσκέψεις για το σχέδιο ''Αθηνά''. Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης των πολιτών και τη σύσκεψη των βουλευτών και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Αίγιο υπό το Δήμαρχο της πόλης, καθώς και μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για το θέμα, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

'' Οι πόλεις της Αχαΐας ξαναμίλησαν.

Ο συνδυασμός των κινητοποιήσεων με τις σημαντικές θεσμικές αποφάσεις των δημοτικών οργάνων Πάτρας και Αιγίου αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος απόκρουσης των σχεδιαζόμενων βίαιων αλλαγών στην 3βάθμια εκπαίδευση του Νομού μας.
Εμείς, από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης του εκτρωματικού σχεδίου Αθηνά, αντιπροτείναμε την απόσυρσή του εν συνόλω.
Τονίσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση στα ασφυκτικά πλαίσια αυτού του σχεδίου.
Επισείσαμε έγκαιρα τον κίνδυνο τα τοπικιστικά παζάρια τοπικών εκπροσώπων με το Υπουργείο Παιδείας να καταλήξουν σε φιάσκο.

Με αυτά τα παζάρια εξάλλου, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Για εμάς δεν κρίνεται μόνο το μέλλον των φοιτητών της Αχαΐας αλλά το μέλλον της ελληνικής Δημόσιας και Δωρεάν 3βάθμιας εκπαίδευσης.

Ικανοποιούμαστε που και οι δύο δημοτικές αρχές προσχωρούν στην θέση μας περί συνολικής απόσυρσης του σχεδίου. Στηρίζουμε τον αγώνα των πόλεων και κυρίως δηλώνουμε την απερίφραστη αλληλεγγύη μας στην 3ήμερη αναστολή στο ΤΕΙ Πάτρας.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ