ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Μαρ 2013

Δήλωση του Θ. Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά , για την απόφαση του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην εκποίηση των λιμανιών του Αλίμου, του Πόρου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου

Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης των τουριστικών λιμανιών του Αλίμου, του Πόρου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου, με την οποία δρομολογείται η ολοκληρωτική παράδοση 46 μαρινών και μικρών λιμανιών της χώρας, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι τοπικές κοινωνίες, δε θα το επιτρέψουν.
Αυτό το σχέδιο, όχι μόνο οφέλη δεν προσπορίζει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και θέτει σε κίνδυνο τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, καθώς το κόστος συντήρησής τους, είναι αμφίβολο ότι θα το αναλάβουν οι ιδιώτες.
Και σε αυτή την περίπτωση, θα υιοθετηθεί η γνωστή «αναπτυξιακή συνταγή», σύμφωνα με την οποία το κράτος πληρώνει και ο ιδιώτης εισπράττει!
Επισημαίνουμε, ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε αυτή την κίνηση, παρά την αντίθετη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και τις αντιρρήσεις κατοίκων και Δήμων, που ήδη έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά, ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής, είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αγνοώντας τη βούληση της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών και παρά το γεγονός ότι τα λιμάνια αυτά, ιδιαίτερα του Πόρου και της Ύδρας, αποτελούν ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο με τους παραδοσιακούς οικισμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους και τις Δημοτικές Αρχές, για να ανατραπούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, της Τρόικα και της κυβέρνησης. Τα μικρά λιμάνια διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, που υπό δημόσιο έλεγχο και με κατάλληλο σχεδιασμό, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη, με ουσιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ