ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Μαρ 2013

Κύπρος: υπό διερεύνηση η λίστα με διαγραφές δανείων από τράπεζες 19 δημόσιων προσώπων

Το διαδικτυακό δελτίο ειδήσεων της Κύπρου της σελίδας 24Η.com.cy δημοσιοποίησε χθες λίστα πολιτικών, συγγενών τους και συνδικαλιστών στους οποίους φαίνεται να έχει διαγράφη ολόκληρο ή μέρος δανείου που είχαν λάβει από δύο υπό κατάρρευση τράπεζες.


Στο Δελτίο Ειδήσεων της ιστοσελίδα παρουσιάστηκε η λίστα με τα αρχικά ονόματα, τα ποσά που έχουν διαγραφεί και το πότε συνέβη αυτό.

Πρόκειται για 19 ονόματα στην Λαϊκή τράπεζα και στην τράπεζα Κύπρου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nikodea (που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα), Κώστας Ντάλτας, τόνισε πως η λίστα αυτή από μόνη της δε σημαίνει κάτι. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να αποκαλύπτουν και η διαφάνεια. Δουλειά άλλων είναι η διερεύνηση.

Για αυτό το μεσημέρι της Πέμπτης τα ντοκουμέντα με ολόκληρα τα ονόματα θα παραδίδονταν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη, για να διερευνηθεί υπό ποιες προϋποθέσεις έγιναν οι συγκεκριμένες διαγραφές.

Στο Δελτίο Ειδήσεων του 24Η μίλησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ,  Ανδρέας Κυπριανού, που κάλεσε να παραδοθεί η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παρενέβη επίσης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Αδάμος Αδάμου, ο οποίος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ  βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για "λαμόγια"

Πρόκειται για 19 άτομα, πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχος, πρέσβεις από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η διαγραφή άρχισε τον Απρίλιο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012.

Σε αυτήν την λίστα βρίσκονται γιοι, αδέλφια ακόμα και πρώην σύζυγος βουλευτή.

Ενα από τα πρόσωπα της λίστας με το οποίο επικοινώσε το 24h.com.cy, τόνισε ότι πρόκειται για μία υπόθεση πλαστογραφίας - όπως έχει πει και γραφολόγος της αστυνομίας - η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια και μάλιστα όχι μόνο δεν έχει κερδίσει χρήματα, αλλά έχει χάσει.

Πληροφορίες από το 24h.com.cy, δείτε παρακάτω το δελτίο ειδήσεων της ιστοσελίδας με το σχετικό θέμα:


Δελτίο Ειδήσεων 24Η (27/3) από 24hcomcy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ