ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Μαρ 2013

ΠΚΦ: Οι αραβικές εξεγέρσεις και τα κινήματα των πλατειών έφεραν στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ το αίτημα για δημοκρατία



Ομιλία στο σεμινάριο «Η ευθύνη της Ευρώπης για τη μορφή ανάπτυξης στις χώρες της Μεσογείου»

Την ανάγκη κοινής στόχευσης των λαών της Μεσογείου ως απάντηση στην όξυνση των ανταγωνισμών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου κατά την ομιλία του στο σεμινάριο «Η ευθύνη της Ευρώπης για τη μορφή ανάπτυξης στις χώρες της Μεσογείου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τυνησία.

«Στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει “αποικία χρέους”. Οι δημοκρατικοί θεσμοί και το κοινοβούλιο, ακόμα, υπάγονται στις αποφάσεις των πιστωτών, στις αποφάσεις του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που εκφράζονται από τα ψηφίσματα του Eurogroup. Η τελευταία απόφασή του για την Κύπρο κάνει το τοπίο πιο δραματικό. Ο ανταγωνισμός στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο γίνεται χωρίς προσχήματα» είπε.
Και πρόσθεσε: «Αν η στρατηγική του κεφαλαίου είναι να δημιουργήσει 120 εκατομμύρια φτωχούς τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη, τότε πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε ενιαία στρατηγική ενάντια σε αυτό. Είναι αναγκαία η κοινή αντιμετώπιση από τους λαούς της Νότιας Ευρώπης και των αραβικών χωρών, που συναποτελούμε τη Μεσόγειο. Το κεντρικό σύνθημα της χθεσινής μεγάλης πορείας του Φόρουμ, "Ψωμί - Ελευθερία - Εθνική και Κοινωνική Αξιοπρέπεια", μπορεί να αποτελέσει την κοινή κεντρική στόχευσή μας». Παράλληλα, επεσήμανε πως μέχρι σήμερα το «δημόσιο χρέος» πέφτει στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών, παρά το γεγονός ότι οι λαοί μπορεί να μην ωφελήθηκαν από αυτό. «Σήμερα, κάθε τοξική μετοχή και ομόλογο που βρίσκεται στα ντουλάπια των τραπεζιτών καλείται, από το κράτος, να το πληρώσει κάθε πολίτης, ακόμα κι αν δεν έχει συναλλαγές με τις τράπεζες…» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος κατέληξε δηλώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στις αραβικές εξεγέρσεις και τα κινήματα των πλατειών, γιατί εκείνα έφεραν στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ το αίτημα για δημοκρατία».
Τέλος, να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις επαφές που έχει πραγματοποιήσει ο Β. Χατζηλάμπρου στην Τυνησία με αντιπροσωπείες και εκπροσώπους κινημάτων είναι και η συνάντηση με τον Σαμίρ Αμίν, ο οποίος παρευρίσκεται στις εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ