ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

22 Μαρ 2013

Πενήντα πρωτοβουλίες πολιτών συγκεντρώνονται το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη

Όταν το «κίνημα της πατάτας» ξεκίνησε το 2012 από την Πιερία, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν «φούσκα». Η συνέχεια, όμως, έδειξε ότι το αυθόρμητο αυτό κίνημα, που γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές ελληνικές πόλεις, διανέμοντας τρόφιμα σε τιμές παραγωγού, δεν επρόκειτο να «ξεφουσκώσει» εύκολα.


Μόνο στην Πιερία, από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 δράσεις και έχουν διανεμηθεί περίπου 600 τόνοι τροφίμων όλων των ειδών.


Μάλιστα, μετά τα βρώσιμα είδη, την Κυριακή 24 Μαρτίου, από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί, πρόκειται να διανεμηθούν και απορρυπαντικά, σε περίπου 500 οικογένειες. Η διανομή θα γίνει στον Καπνικό Σταθμό, δίπλα στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης.

Περισσότερες από 50 πρωτοβουλίες πολιτών μαζεύονται στην Κατερίνη

Τα παραπάνω επισήμανε η Βάνα Πατέρα, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας, με αφορμή τη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση των κινημάτων «χωρίς μεσάζοντες», που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν περισσότερες από 50 πρωτοβουλίες πολιτών (40 πέρυσι) από 25 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος είναι να μπορέσουν όλες αυτές οι ομάδες να θέσουν κοινούς στόχους για την οργανωμένη συνέχιση των πρωτοβουλιών. «Θέλουμε το κίνημα να έχει συνέχεια, όχι να εξελιχθεί κάποια στιγμή σε πυροτέχνημα», σημείωσε η κα Πατέρα, σύμφωνα με την οποία, πάντως, οι πολίτες δεν συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες όσο ενεργά θα έπρεπε.

«Ο κόσμος είναι ακόμη «ναρκωμένος"»

«Ο κόσμος είναι ακόμη «ναρκωμένος», δεν υπάρχει επαρκής αφύπνιση. Ενώ σε κάθε δράση μας μαζεύονται μέχρι και 2000 άτομα, δεν βλέπουμε από πολλούς ευαισθητοποίηση. Πολλοί μας παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν: «Αργήσατε, πότε θα φέρετε κάτι;», αλλά κάθονται στα σπίτια τους, δεν συμμετέχουν ενεργά σε άλλες εθελοντικές δράσεις μας. Πιστεύω ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από πλευράς του κόσμου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει πρόθεση δημιουργίας πιο οργανωμένων αγορών για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, η κα Πατέρα απάντησε ότι προς το παρόν δε έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό, όπως και πολλά άλλα, θα συζητηθεί κατά τις συναντήσεις του Σαββατοκύριακου.

Ψήφισμα για τα μεταλλεία χρυσού

Αύριο, οι εκπρόσωποι των 50 πρωτοβουλιών θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να εκδοθεί και ψήφισμα για τα μεταλλεία χρυσού στην Ελλάδα.

Την Κυριακή θα ακολουθήσουν περισσότερες συναντήσεις, καθώς και η διανομή των απορρυπαντικών, ενώ θα συζητηθούν και θέματα σχετικά με την οργάνωση της πρωτοβουλίας «Χαρίζω μια ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την τελευταία πενταετία, στο διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας οι εθελοντές προστατεύουν τα δάση του Ολύμπου, χρησιμοποιώντας ως «βάση» παρακολούθησης τα κατά τόπους παρατηρητήρια, αποτέλεσε και την αφετηρία της ευρύτερης δράσης της Εθελοντικής Ομάδας Ν.Πιερίας._

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ