ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

15 Ιουλ 2013

Το καθήκον μας είναι να φτιάξουμε ένα κόμμα πιο ενιαίο, πιο αποτελεσματικό, που να πάρει στην πλάτη του την Ελλάδα και τον λαό της


Η ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου στο 1o συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει μπροστά. Να διακηρύξει ότι “Τώρα θα πέσετε”. Όχι όταν γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία. Τώρα και όχι μετά!»
Συνομιλώντας με ανθρώπους για το συνέδριο, για πρώτη φορά με ρωτούσαν τόσοι πολλοί τι έχετε να αποφασίσετε. Δεν μπορούσα να τους εξηγήσω και να τους πω ότι έχουμε να τακτοποιήσουμε το καταστατικό, κάποιες διαρθρώσεις μεταξύ μας και ένα κείμενο πολιτικό. Δεν τολμούσα να το πω του ενός, γιατί ήταν απολυμένος και αισθανόταν ότι, κάθε μέρα που καθυστερούμε, γεμίζει η Ελλάδα απολυμένους. Και αναγκάστηκα να του το πω περιφραστικά: ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα κόμμα πιο ενιαίο, πιο αποτελεσματικό, που να πάρει στην πλάτη του την Ελλάδα και τον λαό της. Δεν ξέρω αν είμαστε σε αυτό το μήκος κύματος σήμερα. Όμως, αυτό είναι το καθήκον που έχουμε.



Όλα τα μηνύματα που έρχονται, λένε αυτό: «Πάρτε υπόψη σας ότι η ανωμαλία οργανώνει πολύ δύσκολες συνθήκες και για τον λαό και για σάς. Πάρτε υπόψη σας ότι δεν θα σας αφήσουμε να παίξετε το δημοκρατικό παιχνίδι, όπως παιζόταν πριν».
Ο Σαμαράς, σε μια αποστροφή του λόγου του, χωρίς κείμενο, γύρισε στη Βουλή και είπε κοιτώντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να μην αναλάβετε ποτέ». Αυτό οργανώνουν.
Εμείς είπαμε στις προηγούμενες εκλογές ότι παίρνουμε την ευθύνη. Σήμερα πρέπει να βάλουμε μπροστά όλες τις πολιτικές προϋποθέσεις για να πετύχει αυτό. Τι σημαίνει προϋποθέσεις; Σημαίνει ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, να βγαίνει με έναν λόγο προς τα έξω. Δεν καταλαβαίνω γιατί την ιδιαίτερη δική μου άποψη πρέπει να την πάρει στα κανάλια ο οποιοσδήποτε για να κάνουν ζημιά εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καμαρώνω μετά γι’ αυτό; Αυτό σημαίνει καθυστέρηση της δουλειάς του ΣΥΡΖΑ. Σημαίνει και άλλοι απολυμένοι και άλλη καταστροφή. Αυτό πρέπει να είναι η πρώτη απόφαση του συνεδρίου.
Δεύτερη πολιτική προϋπόθεση: ένα επιτελείο που να συνεννοηθεί. Τα πράγματα θα γίνουν τραγικά και άγρια. Δεν επιτρέπεται να είμαστε σκορποχώρι και συνελεύσεις καθοδηγητικές. Επιτελείο χρειάζεται. Και αυτό πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
Τρίτο. Ρωτάνε τα σωματεία, που τους έχουν όλους για κλείσιμο, τα σωματεία της πολεμικής βιομηχανίας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και άλλα: «Τι να κάνουμε εμείς για σας;». Ρωτάνε. Τους λέμε: «Και ως σωματεία ελάτε. Ελάτε να φτιάξουμε ένα πολιτικό ρεύμα που να θέλει αυτές τις αλλαγές». Δεν μπορώ να πω σε όλους ελάτε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε, όμως, και στηρίξτε την προοπτική μιας άλλης Ελλάδας. Αυτές είναι οι πολιτικές προϋποθέσεις. Ένα ρεύμα στην κοινωνία που μας υποστηρίζει, αλλά θα οργανωθεί.
Το τελευταίο. Η εκτίμησή μας ότι θα βαδίσουμε το καλοκαίρι και θα βρούμε χρόνο. Δείτε κάτι. Το συνέδριο αυτό πρέπει να έχει κατά νου ότι δεν υπάρχουν πια διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Η εβδομάδα που έρχεται, μαζί με την απόφαση της ΚΕΔΕ να ξανακλείσει τους δήμους τρεις μέρες, δημάρχους να δίνουν τις παραιτήσεις τους στη διαθεσιμότητά της, μαζί με το νέο μνημόνιο που έρχεται την Τρίτη και Τετάρτη, μαζί με τις απολύσεις που περιμένει ο κόσμος, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον, τέτοιο που θα έχουμε εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει μπροστά. Να διακηρύξει ότι «Τώρα θα πέσετε». Όχι όταν γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία. Τώρα και όχι μετά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ