ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

14 Φεβ 2013

Για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίεςΑπό την προηγούμενη εβδομάδα εργολαβικά συνεργεία προβαίνουν σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά. Αποκορύφωμα αποτελούν τα περιστατικά όπου σύμφωνα με τις εντολές της ΔΕΗ διέκοψαν το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων και συνταξιούχων, αδιαφορώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ακόμα και νεογέννητων παιδιών. Τα περιστατικά διακοπής ρεύματος πληθαίνουν αφού πολλά νοικοκυριά, εξαιτίας της χρόνιας ανεργίας, των χαμηλών μισθών και μειωμένων συντάξεων, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Η τρικομματική κυβέρνηση μεθοδεύει να αρπάξει και το τελευταίο ευρώ  επιβίωσης κάθε οικογένειας. Την ίδια ώρα που η τιμή του ρεύματος αυξάνεται, που νέα χαράτσια ξεπροβάλλουν και που η ΔΕΗ ετοιμάζεται να ξεπουληθεί σε ιδιώτες, η κυβέρνηση κόβει ένα απαραίτητο/στοιχειώδες δημόσιο αγαθό για το οποίο οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια πάλεψαν ώστε να είναι προσιτό σε χαμηλές τιμές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αχαΐας καταδικάζει τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Θεωρεί τις εντολές της ηγεσίας της ΔΕΗ εχθρικές πράξεις  που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δείξουν πολιτική ανυπακοή , να οργανωθούν στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις γειτονιές (σε κάθε Επιτροπή Αγώνα, Λαϊκή Συνέλευση) και να προστατεύσουν κάθε έναν που αδυνατεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Να σταματήσουν τώρα τα εργολαβικά συνεργεία να κόβουν το ρεύμα σε σπίτια ανέργων, συνταξιούχων χαμηλόμισθων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αχαΐας καλεί, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 11:00πμ, στην κινητοποίηση των Λαϊκών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα της Πάτρας στη ΔΕΗ

-       Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
-       Δωρεάν ρεύμα σε κάθε άνεργο, συνταξιούχο, χαμηλόμισθο.
-       Ανυπακοή στα χαράτσια.
-       Χαράτσια σε αυτούς που χρωστάνε πραγματικά: τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ