ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Φεβ 2013

''Ολυμπία Οδός, κόμβος Πούντας Καλαβρύτων: Η αυτογελοιοποίηση και η αυτοακύρωση της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχει τέλος''

Έλαβα, μετά από τη σχετική αίτηση εγγράφων, τα κατασκευαστικά σχέδια καθώς τη γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Καλογιάννη σχετικά με τον κόμβο Πούντας-Καλαβρύτων , που αποτελεί τμήμα του έργου της Ολυμπίας Οδού.


Το τμήμα αυτό, το οποίο παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο, είναι, ως γνωστόν, ανολοκλήρωτο όπως και ολόκληρη η Ολυμπία Οδός. Μάλιστα στο σημείο έχουν αποτεθεί πλημμελώς και με τρόπο που καθιστά δύσκολη τη διάβαση οχημάτων και πεζών, οικοδομικά υλικά και μηχανήματα.
Όλα αυτά φαίνεται, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός. όχι μόνο να τα αγνοεί αλλά και να τα...σνομπάρει !Στην σχετική του απάντηση φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο ανάδοχος του έργου “εξακολουθεί να εκτελεί εργασίες συντήρησης, και να υλοποιεί όλες τις συμβατικά προβλεπόμενες υποχρεώσεις του για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου”!
Δηλαδή ο χωματόδρομος στη στροφή για Καλάβρυτα, ο πλημμελής φωτισμός και εν τέλει η πλήρης εγκατάλειψη του έργου, συνιστούν για τον κ. Καλογιάννη εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων;
Ο κ. Καλογιάννης και όλοι οι κυβερνητικοί ανώτεροί του, καλά θα κάνουν να σταματήσουν να... δουλεύουν ψιλό γαζί τους Αχαιούς και όλους τους φορολογούμενους που πληρώνουν τα έργα υποδομής τα οποία δεν ολοκληρώνονται και τα διόδια τα οποία αυξάνονται.
Ακόμα, οι τοπικοί φιλοκυβερνητικοί παράγοντες ας σταματήσουν τους Πανηγυρικούς ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και ας απαιτήσουν δυναμικά από την Πολιτεία και την Ε.Ε. την άμεση αποπεράτωση των έργων.
Όσο για τον κ. Χαν, που πρόσφατα μας τίμησε με τις συμβουλές του, ας μάθει ότι ο δρόμος καρμανιόλα που ο ίδιος γνώρισε, όπως είπε, στις διακοπές του, έχει κοστίσει τη ζωή σε νέους ανθρώπους. Ας περιορίσει λοιπόν κι ο ίδιος και η γραφειοκρατεία των Βρυξελλών τα λόγια του αέρα. Οι Αχαιοί δεν είναι ιθαγενείς. Έχουν πληρώσει και ξαναπληρώσει, αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους για μιαν ανάπτυξη που η ευρωπαϊκή ελίτ και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο τους την αρνούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ