ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Μαρ 2013

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας , με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιοΗ ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αποφεύγει και αναβάλλει με κάθε τρόπο την συζήτηση του σχεδίου «Αθηνά» στην Βουλή, χθες κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την μείωση της περιόδου διαβούλευσης που προβλέπεται με τους ενδιαφερόμενους ακαδημαϊκούς φορείς, πριν από κάθε αλλαγή στον ακαδημαϊκό χάρτη, από 60 σε 30 ημέρες. Είναι σαφές ότι το Υπουργείο λειτουργεί κάτω από την πίεση των δανειστών για άμεσες καταργήσεις Τμημάτων και δήμευση της πανεπιστημιακής περιουσίας.


Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται και η παράταση της αρμοδιότητας των υπαρχόντων οργάνων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υπογράψουν τον προϋπολογισμό του 2013 εκεί όπου δεν έχουν εκλεγεί τα νέα όργανα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα γνωρίζει καλά εντούτοις ότι τα Συμβούλια Ιδρύματος συνεδριάζουν ήδη εν κρυπτώ και ότι μεθοδεύεται στοχευμένα το ξεπούλημα της περιουσίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα βρεθούν απέναντι στο νεοφιλελεύθερο παραλήρημα της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ