ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

4 Απρ 2013

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Τ.Ο. Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ σχετικά με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας.

Η Γραμματεία της Οργάνωσης Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας, με αφορμή τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας ‘’ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ’’, κάνει την ακόλουθη δήλωση:
Τα στοιχεία του ρεπορτάζ αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου των ιατρών ΙΚΑ, για την αχρησία στην οποία έχουν περιέλθει μηχανήματα απεικονιστικών εξετάσεων,  δικαιώνουν κατ’ αρχάς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που ανέδειξε εδώ και καιρό, με ερώτηση στην βουλή από την βουλευτή του νομού Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, το πρόβλημα με την ανεπαρκή αξιοποίηση του μαγνητικού τομογράφου.

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ αναδεικνύουν την σοβαρή έλλειψη γιατρών που έχει το ΙΚΑ στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης, με αποτέλεσμα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ να μένουν αναξιοποίητα ή να χρησιμοποιούνται ελάχιστα, οδηγώντας τους ασθενείς στα ιδιωτικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά και οι ίδιοι αλλά και το ίδιο το ταμείο, με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο διαφωνούμε ριζικά με την πρόταση που διατύπωσε δημόσια ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ για μετακίνηση ιατρών από τα Νοσοκομεία. Είναι γνωστό πως τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν συνολικό πρόβλημα επάρκειας γιατρών με συνέπεια οι υπάρχοντες να υποβάλλονται σε εξαντλητική υπερωριακή υπερεργασία για να μπορέσουν να εξυπηρετούν με επάρκεια τους ασθενείς και παρά ταύτα να παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.
Θεωρούμε πως οι γιατροί δεν μπορούν να αποτελούν ‘’κλωτσοσκούφι’’ του υγειονομικού συστήματος, όπως βέβαια και οι ασθενείς. Αντίθετα αντιπροτείνουμε την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη των απαραίτητων γιατρών όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτει για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι ασθενείς έγκαιρα και αποτελεσματικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, αλλά να εξυπηρετεί και όσους εργαζόμενους έχουν οδηγηθεί το τελευταίο διάστημα σε απασφάλιση, λόγω των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση.
Η Οργάνωση Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, δεσμεύεται να αναδείξει με κάθε τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Πάτρας, προκειμένου να αποκαλυφθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που με παραπλανητικές δηλώσεις προσπαθεί να ωραιοποιήσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Υγειονομικό Σύστημα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ