ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Οκτ 2012

3 Οκτώβρη: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κ. Αχαγιά -το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας μας αφορά ΟΛΟΥΣ!



Αγρότες και αγρότισσες της Δυτικής Αχαΐας,

Με το χάρισμα της ΑτΕ στην Πειραιώς του Σάλλα, η γη σας κινδυνεύει να βρεθεί σε ξένα χέρια. Η μέχρι τώρα φιλική προς εσάς τράπεζα θα αλλάξει στάση και θα συμπεριφερθεί σαν τον όποιο τοκογλύφο. Θα απαιτήσει γη από όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια, θα πάψει να δέχεται εγγυήσεις εξοπλισμού ή επιδοτήσεων. Μεγάλοι όμιλοι διεκδικούν τη γη σας για να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά, τουρισμό ή σε πολυεθνικά αγροδιατροφικά καρτέλ.
Η διάλυση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ κ.ά.) θα στερήσει τη χώρα και τους αγρότες εργαλείων αντιμετώπισης της κρίσης.

Με όλη αυτή τη διαδικασία ο αγρότης θα μετατραπεί σε ακτήμονα στην ίδια του τη γη ή θα αναγκαστεί να μεταναστεύσει στις πόλεις δουλεύοντας για ένα ξεροκόμματο.
Το σκάνδαλο του χαρίσματος της ΑτΕ, οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή αρνήθηκαν να το περάσουν σε εξεταστική στη Βουλή. Θέλουν να το κουκουλώσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δυτικής Αχαΐας σας καλεί να βρεθείτε, έστω και τώρα, σε μια άλλη κατάσταση ψυχής και δύναμης. Η εκχώρηση της γης σας γίνεται παράλληλα με την αδυναμία σας να παίρνετε φάρμακα, με την εκτόξευση των ασφαλιστικών σας εισφορών από τα 500 στα 2.000-3.000 ευρώ, με το κόψιμο των συντάξεων, με το να πληρώσετε χαράτσι για όλα τα χωράφια σας (και τα χέρσα), με τα παιδιά σας χωρίς σχολεία ή μεταφορείς προς αυτά.
Αν ο αγρότης ξυπνήσει, μπορεί –με όλο τον εργαζόμενο λαό- να φέρει τα πάνω-κάτω!
Η εκχώρηση της ΑτΕ μπορεί να ανατραπεί, είναι μονόδρομος να ανατραπεί αν θέλουμε την επιβίωση της αγροτικής οικογένειας. Με την ανατροπή των μνημονίων, της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, του σάπιου πολιτικού κόσμου και όσων τους κάνουν πλάτες.

Σας καλούμε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 7.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Αχαγιά σε εκδήλωση-συζήτηση με καλεσμένους ομιλητές
- τον Δημήτρη Κοδέλα, γεωπόνο, βουλευτή Αργολίδας,
- γεωπόνους, κτηνοτρόφους και αγρότες της Δυτικής Αχαΐας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ