ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

2 Οκτ 2012

Ανακοίνωση σχετικά με την επιχείρηση- σκούπα "Ξένιος Ζεύς" στην Πάτρα


Η τρικομματική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε επίθεση και στην Αχαΐα εναντίον των μεταναστών και προσφύγων. Το πρόγραμμα "Ξένιος Δίας" ξεκίνησε με δυνάμεις της Αστυνομίας να συλλαμβάνουν μετανάστες και πρόσφυγες (χωρίς αλλά και με χαρτιά παραμονής) σε περιοχές της πόλης. Τίποτα από όλα αυτά δεν μας φαίνεται παράξενο... Η κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να δικαιολογήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και να κατευθύνει την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.




 Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τους άνεργους για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης: το Μνημόνιο, τις πολιτικές της, τα μέτρα λιτότητας, τη φορολογική ασυλία του κεφαλαίου. Μετά τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26/9, η κυβέρνηση δυσκολεύεται να πείσει τον κόσμο για το νέο πακέτο μέτρων που διαλύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Και για αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υιοθετώντας λογικές αυταρχικής και ρατσιστικής έμπνευσης, παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά –κατασταλτικά και επικοινωνιακά– της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καταδικάζει την επιχείρηση "Ξένιος Δίας" και την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που από τη μια μειώνει μισθούς, συντάξεις, διαλύει την παιδεία, την υγεία, το κοινωνικό κράτος και από την άλλη οργανώνει την καταστολή εναντίον μεταναστών, προσφύγων, διαδηλωτών, αγωνιζόμενου λαού. Απέναντι στην κυβερνητική βία όλων των μορφών, καλούμε τους πολίτες να αντισταθούν τόσο με τους αγώνες τους όσο και την απόρριψη όλων των ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων και πρακτικών. Καλούμε τέλος τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών την Πέμπτη 4/10 και ώρα 18:00 στην πλατεία Γεωργίου. 

Μ.Κανελλοπούλου:"Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι οι πανηγυρισμοί του κ. Δένδια.".

 Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μ. Κανελλοπούλου δήλωσε: 


"Δεν αντιλαμβάνομαι προς τι οι πανηγυρισμοί του κ. Δένδια. Ήρθε στην Πάτρα να πανηγυρίσει την παταγώδη και εγγενή αποτυχία του σχεδίου που τόσο ειρωνικά και ανιστόρητα φέρει το όνομα Ξένιος Ζευς.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι ''δεν τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί αλλά το μήνυμα που θα δοθεί''. Κύριε Δένδια, το μήνυμα δεν δίνεται με το να μαντρώνετε εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα κράτησης. Το μήνυμα θα δινόταν αν η Ελλάδα σταματούσε να είναι αποθήκη ψυχών, αν δεν έμπαιναν φαρδιά πλατιά οι υπογραφές πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις διεθνείς συνθήκες που εγκλώβισαν χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, αν δίνατε ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν προς άλλες χώρες της Ε.Ε, αν νομιμοποιούσατε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα μας συμβάλλοντας στα οικονομικά της, αν αρνιόσασταν να δεχθείτε την υποχρεωτική μεταφορά μεταναστών που συλλαμβάνονται στη Νορβηγία και τη Δανία, αν παρείχατε άσυλο σε όσους το δικαιούνται.

Αυτό θα ήταν το μήνυμα μιας υπεύθυνης κυβέρνησης. Εσείς όμως θέλετε να εκπέμψετε ένα άλλο, μισαλλόδοξο μήνυμα. Τουλάχιστον σήμερα αναγνωρίσατε για πρώτη φορά ότι το σχέδιο σας είναι ένας σκέτος λαϊκισμός, μια κενολογία. Είναι το ίδιο αδύνατο ανθρωπιστικά και αντικειμενικά να συλληφθούν χιλιάδες άνθρωποι αλλά και να απελαθούν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ