ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5 Απρ 2013

«Οι κυβερνητικοί εταίροι παγιδεύτηκαν στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν»

«Οι κυβερνητικοί εταίροι πλέον δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τι οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, προσθέτοντας, αναφερόμενο στις μνημονιακές πολιτικές πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ακόμα δοσολογία το ίδιο φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή του. Η μόνη λύση είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Η αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Παίζοντας σε μια παράσταση μεταξύ φαρσοκωμωδίας και τραγωδίας, οι κυβερνητικοί εταίροι πλέον δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τι οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους. Η βασική τους όμως συμφωνία στο μνημόνιο παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Στην πραγματικότητα, βρίσκονται παγιδευμένοι στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν, όντας πιστοί στην εγκληματική συνταγή των μνημονίων της λιτότητας και της λεηλασίας των εισοδημάτων. Οι διαφωνίες τους δεν είναι παρά η έκφραση ακριβώς αυτού του αδιεξόδου στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη στήριξη μιας εγκληματικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε νέα απαίτηση της τρόικας συνιστά προσυμφωνημένη δέσμευσή της από την οποία δεν μπορεί να παρεκκλίνει.  Γνωρίζει ότι κάθε δόση θα έρχεται μετά από νέα μέτρα τα οποία θα έρχονται να «διορθώσουν» τις αποτυχίες των προηγούμενων. Γνωρίζει ότι πλέον έχουν τελειώσει τα περιθώρια επικοινωνιακής διαχείρισης μιας πολιτικής που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και ότι το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας μετά την ψήφιση του μνημονίου του Νοεμβρίου τελείωσε πριν καν αρχίσει.  Γνωρίζει ότι οι εκβιασμοί περί μονόδρομου και οι διαβεβαιώσεις για ανάκαμψη δεν πείθουν πια κανέναν. Συνεχίζουν παρόλα αυτά στην ίδια πορεία, με τους ίδιους στόχους και τις ίδιες δεσμεύσεις πασπαλισμένες με διαφορετική επικοινωνιακή σκόνη κάθε φορά.


Πρέπει να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ακόμα δοσολογία το ίδιο φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή του. Η μόνη λύση είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Η αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ