ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

28 Φεβ 2013

Στου Παπαχρήστου την αυλή...



Του Θανάση Καρτερού
 
Τα πράγματα είναι σοβαρά. Έγκυρο γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε την είδηση ότι ο Σόρος είναι σπόνσορας του Τσίπρα! Έγκυρη ελληνική εφημερίδα, "Τα Νέα", την αναδημοσίευσε. Έγκυρος, υπεράνω πάσης υποψίας για συναλλαγές με την εξουσία δημοσιογράφος, ο Γιώργος Παπαχρήστος, υπέγραψε το σχετικό θέμα, αφού το διάνθισε με κάποια σχόλια. Και έγκυρος αρχηγός κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έφερε το λαβράκι στη Βουλή. Προσθέτοντας στο δημοσιογραφικό βάρος του θέματος και το δικό του πολιτικό βάρος -ασήκωτο το έκανε.

Και ποια ήταν η συνέχεια, παρακαλώ; Τέτοια συγκλονιστική αποκάλυψη κι ο Τσίπρας, για τον οποίο ο ώριμος δημοσιογράφος και άνδρας δεν διστάζει να επιδεικνύει αισθήματα συνεσταλμένης κορασίδας, αποκαλώντας τον δημοσίωςαριστερό αγόρι, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει. Με αποτέλεσμα να οργίζεται ο δημοσιογράφος: Γιατί δεν μιλάς; Έχεις υποχρέωση να απαντήσεις στον λαό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -του γράφει. Κι αν όχι στον λαό, τουλάχιστον στον αισθαντικό Παπαχρήστο, που βλέπει ένα αριστερό αγόρι εκεί που άλλοι βλέπουν έναν εξτρεμιστή -του γράφουμε εμείς.
Θα πρέπει ίσως, μπροστά στην ύποπτη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, να εγκύψουμε δημοσιογραφικώς στο θέμα που άνοιξαν οι έγκυροι Γερμανοί και εισήγαγαν στην Ελλάδα τα έγκυρα "Νέα". Ας στριμώξουμε για παράδειγμα τον Παπανδρέου, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε τον Σόρος στις ΗΠΑ και ως πρωθυπουργός τον δέχτηκε στο Μαξίμου -είπε κάτι καλό ο κακός αυτός καπιταλιστής για τον Τσίπρα; Ας ρωτήσουμε έστω τον Παπακωνσταντίνου, που ήταν παρών στη συνάντηση. Ας ξεψαχνίσουμε τους τόσους και τόσους επιχειρηματίες, βιομήχανους, εφοπλιστές και πολιτικούς στους οποίους μίλησε ο Σόρος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την παραμονή της συνάντησής του με τον Παπανδρέου. (Και τι καλά πράγματα έγραφαν τότε "Τα Νέα"!!!). Ας ανακρίνουμε επίσης τους τρεις της τρόικας μόλις έρθουν στην Αθήνα -από το σινάφι του Σόρος είναι αυτοί και κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρουν.
Να το σκαλίσουμε δηλαδή το θέμα. Όλη η αφρόκρεμα της Αθήνας έχει σχέσεις με τον Σόρος και δεν θα μάθουμε αν πληρώνει τα τσίπουρα του Τσίπρα; Αλλά, παρεμπιπτόντως, για ένα πράγμα ελέγχεται η έγκυρη δημοσιογραφία των "Νέων": Τόσες αγκαλιές του Σόρος με την ελληνική οικονομική και πολιτική ελίτ στου Παπαχρήστου την (δημοσιογραφική) αυλή, τόσα ρεπορτάζ, και ούτε ένα ερωτηματικό: Ποιος πληρώνει τους καφέδες του Ψυχάρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ