ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12 Μαρ 2013

Κομοτηνή: Stop στην εξόρυξη χρυσού

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε το θάνατο του τόπου μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αν.Μ.Θ. κ.Άρης Γιαννακίδης στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή.
«Δεν μετριέται με την ουγγιά το περιβάλλον και η υγεία» δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης σημειώνοντας «Θα είμαστε απέναντι σ’ αυτούς που δεν θα ακούσουν τη φωνή μας».
«Η περιοχή των Σαπών θα πληγεί πρώτη, θα γευτεί πρώτη την καταστροφή, αν γίνουν τα ορυχεία του θανάτου» προέβλεψε το δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης ζητώντας ενίσχυση της παραγωγής, αξιοποίηση της γεωθερμίας και προστασία του δάσους της Μαύρης Πεύκης για να «μην μεταναστεύσουν οι νέοι μας, να μην αρχίσουν ξανά να γράφονται τραγούδια της ξενιτιάς». «Η Θράκη δεν είναι στην άκρη της Ελλάδος, αλλά στο κέντρο της και πρέπει να την προσέχουν» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης σημειώνοντας « Η Θράκη είναι δικιά μας, θα βγούμε στην επίθεση με καθαρό πρόσωπο, χωρίς κουκούλες, αν συνεχίσει η Αθήνα να μας αγνοεί, αν δεν πάρουν το μήνυμα και στείλουν το θάνατο στη Θράκη». Παρών στην διαμαρτυρία και ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. κος Κ. Ρέμελης ο οποίος όπως είπε « Η ιστορία αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί για όλο το χρυσάφι της γης». Χαιρετισμό απέυθυναν εκπρόσωποι των κομμάτων (Ν.Δ.,Σύριζα, ΔημΑρ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι Πράσινοι, Ανεξ.Έλληνες, ΚΚΕ) σημειώνοντας ότι τα χρυσωρυχεία είναι καταστροφή για την ανάπτυξη της περιοχής, για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτού του τόπου που είναι η γεωργία, η αλιεία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός.
 πηγή ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ