ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Οκτ 2012

Β. Χατζηλάμπρου: «Ξεπουλούν αύριο το λιμάνι της Πάτρας και όλους τους μεγάλους Οργανισμούς. Θα το ψηφίσετε κ. συνάδελφοι βουλευτές Αχαΐας της συγκυβέρνησης;»



 Εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή που αφορά και το λιμάνι της Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με διαδικασίες εξπρές η τρόικα εσωτερικού φέρνει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε όλους τους μεγάλους Οργανισμούς (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ), καθώς και σε μια σειρά λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Πάτρας.
Ξεπουλούν σε μια μέρα την περιουσία του ελληνικού λαού, για το μέλλον της οποίας η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει όχι απλώς την ιδιωτικοποίηση, αλλά και το ότι δεν θα έχει κανέναν λόγο από εδώ και στο εξής. Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, για κουρέλιασμα του Συντάγματος, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν τους τοκογλύφους και τους δανειστές.

Λίγες μέρες πριν καταθέσουν το νέο πακέτο μέτρων, που θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία, «ξεκαθαρίζουν» τους λογαριασμούς τους, σαν πραγματική μαφία, με τη δημόσια περιουσία.
Το λιμάνι της Πάτρας δεν αποτελεί εξαίρεση από το γενικό πωλητήριο το οποίο έχουν κηρύξει στη χώρα.
Αύριο, όλες οι αποφάσεις για παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη ακυρώνονται και πετιούνται στη θάλασσα σαν κουρελόχαρτα.
Αύριο, οι βουλευτές Αχαΐας καλούνται να ψηφίσουν αν το λιμάνι της Πάτρας θα εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Καλούνται να ψηφίσουν την αποκοπή της πόλης από τη θάλασσά της. Θα το πράξουν;
Θα το ψηφίσετε κ. συνάδελφοι βουλευτές Αχαΐας της συγκυβέρνησης;
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ζητήσει η ψηφοφορία της Ολομέλειας να είναι ονομαστική, προκειμένου ο λαός να γνωρίζει ποια είναι η στάση κάθε βουλευτή που ψήφισε.
Παράλληλα, έχει μεγάλη σημασία -παρά τις καθυστερήσεις που υπάρχουν- ο Δήμος Πατρέων, σήμερα κιόλας, να μεταφέρει τις δημοτικές υπηρεσίες που έχει σχεδιάσει στο χώρο του λιμανιού, δημιουργώντας κεκτημένο στην πράξη, και να πρωτοστατήσει μαζί με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών ώστε η Πάτρα να μη χάσει το θαλάσσιο μέτωπό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ