ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Απρ 2013

Δύο ερωτήσεις για ενδεχόμενες παρανομίες σε υγειονομικές δομές ΠάτραςΗ βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου κατέθεσε σήμερα, από κοινού με τον βουλευτή τουΣΥΡΙΖΑΕ-ΕΚΜ Βασίλη Χατζηλάμπρου, δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας, που αφορούν σε υποθέσεις ενδεχόμενων παράνομων πρακτικών σε υγεινομικές δομές της Πάτρας. 


Ερώτηση πρώτη:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Παράνομος διορισμός υποδιοικήτριας στην 6η Υγεινομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Πάτρας, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει διορισθεί σε θέση υποδιοικήτριας, υπάλληλος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου ‘’Καραμανδάνειο’’ η οποία στο πρόσφατο παρελθόν, είχε τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ με στέρηση μισθού 5 ημερών.
Η τιμωρία αυτή είχε επιβληθεί έπειτα από έγγραφη παρέμβαση του κ. Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή κατά προηγούμενης αθωωτικής απόφασης του Δ.Σ. του εν λόγω Νοσοκομείου.
Επειδή η ποινή επεβλήθη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ της οποίας σήμερα η εν λόγω υπάλληλος προϊσταται αλλά και δεδομένου ότι το προαναφερθέν γεγονός συνιστά κατά τον νόμο, κώλυμα διορισμού

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Είχε ενημερωθεί προτού τον διορισμό, από την αρμόδια υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ για την επιβληθείσα ποινή;
2.Συνιστά κατά τον νόμο κώλυμα διορισμού η ποινή που επεβλήθη στην υπάλληλο;
3.Τι προτίθεται να πράξει ο κ. Υπουργός Υγείας προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομοθεσία αλλά και να επικρατήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαρία Κανελλοπούλου
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Ανδρέας Ξανθός

Ερώτηση δεύτερη:Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Προμήθεια ιατρικών υλικών προς τον ΕΟΠΥΥ Πάτρας από συγγενικά προς το διευθυντή του πρόσωπα

Στον ΕΟΠΥΥ Πάτρας, παραγγελίες για Οδοντιατρικά είδη και Οδοντιατρικά υλικά, πραγματοποιούνται, τουλάχιστο από το 2011, μετά από απλή συλλογή προσφορών και την επιλογή του μειοδότη, στην ουσία με την διαδικασία της ανάθεσης και επιλέγεται συνήθως η Ομόρυθμη Εταιρεία (ΟΕ) ‘’Ortho-Expert Ι. Μαλούτα-Σ. Κυριόπουλος’’ που την αποτελούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην Διευθυντή της Υγειονομικής Μονάδας της Πάτρας κ. Κ. Κυριόπουλου.
Η εν λόγω εταιρεία δηλώνει ως έδρα της, την διεύθυνση της οικίας των εμπλεκομένων, γεγονός που ενδεικνύει ότι υπάρχει συναλλαγή του διευθυντή της Υγειονομικής μονάδας Πάτρας με στενά συγγενικά του πρόσωπα και μάλιστα για υγειονομικά υλικά που σχετίζονται με την ειδικότητα του εν λόγω πρώην Διευθυντή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Είναι σε γνώση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ αυτή η δραστηριότητα;
2.Πότε τοποθετείται η εκκίνηση της δραστηριοποίησης της εταιρείας και των συναλλαγών της με τον ΕΟΠΥΥ Πάτρας;
3.Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα εκκινήσει έρευνα σχετικά με τον εν λόγω πρώην Διευθυντή αλλά και με όσους έχουν μετάσχει με υπογραφή τους στην συναλλαγή του ΕΟΠΥΥ με την εταιρεία συγγενών του πρώην Διευθυντή;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαρία Κανελλοπούλου
Βασίλης Χατζηλάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ