ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Απρ 2013

"Μαμά, τον μπαμπά θα τον σκοτώσουν;"

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του παιδιού ενός από τους συλληφθέντες της Ιερισσού, την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Μαμά, τον μπαμπά θα τον σκοτώσουν;», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Είχαμε πέσει για ύπνο, ήταν περίπου 03.00. Χτύπησαν δυνατά το κουδούνι και κλοτσούσαν την πόρτα. Πήγα να δω, αλλά είχαν κλείσει με ματάκι την ταινία», λέει η σύζυγος ενός εκ των δύο συλληφθέντων στην εφημερίδα. «Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται είχαν ήδη σπάσει με κλοτσιές την πόρτα. Τέσσερις – πέντε αστυνομικοί ντυμένοι στα μαύρα μπούκαραν στο σπίτι και πέρασαν χειροπέδες στο Βασίλη. Ένας αστυνομικός με ακολουθούσε σε κάθε μου βήμα, οι άλλοι είχαν συνεχώς το δάχτυλο στην σκανδάλη. Ζητούσα επίμονα να δω το ένταλμα από τον εισαγγελέα και αυτός με ειρωνεύονταν ‘’Θα κάναμε, κυρά μου, τέτοια επιχείρηση χωρίς ένταλμα;”».


Λίγα μέτρα παραπέρα, χτυπά η πόρτα και σε ένα δεύτερο σπίτι. «Μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί πάνοπλοι και κουκουλωμένοι, μόνο τα μάτια τους βλέπαμε. Δεν μας έδειξαν ένταλμα, μόνο ένας κύριος με πολιτικά που τους συνόδευε – πρέπει να ήταν εισαγγελέας. Ποιον να πρωτοκοιτάξω; Τον άντρα μου; Τα παιδιά μου που ούρλιαζαν; Είναι 3 ο μικρός μας, 6 η κόρη μας και 10 ο μεγάλος».

Θυμίζουμε ότι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο ανδρών, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ και παρουσία δύο Πταισματοδικών που προϊσταντο της επιχείρησης, μετέβησαν στα σπίτια των κατηγορουμένων.

Αμφότεροι φέρονται ως εκ των βασικών κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ