ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

3 Σεπ 2013

Παιδεία για όλους

Μέσα στο κλίμα διάλυσης του εκπαιδευτικού συστήματος που βρίσκει φέτος το άνοιγμα των σχολείων, η "Αλληλεγγύη για όλους" ξεκινά καμπάνια αλληλεγγύης με στόχο την εξασφάλιση σχολικών ειδών για κάθε παιδί, αλλά και την υποστήριξη των αγώνων των εκπαιδευτικών.
Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση:
"Η αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκει την παιδεία σε διάλυση, τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποιήσεις αλλά και πολλές οικογένειες είτε να δυσκολεύονται είτε ακόμα και να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε σχολικά είδη.
Ως «αλληλεγγύη για όλους» σκεφτήκαμε ότι πρέπει να οργανώσουμε πρακτικά βήματα που από τη μια θα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης και από την άλλη θα αποτελούν πράξεις σύνδεσης των διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας που αγωνίζονται ενάντια στις συνέπειες και τις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανατροπής της.

Ένας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι μια καμπάνια αλληλεγγύης με στόχο την εξασφάλιση σχολικών ειδών για κάθε παιδί το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Η καμπάνια μπορεί να πάρει τη μορφή ανοιχτού καλέσματος και μαζικής απεύθυνσης για συγκέντρωση σχολικών ειδών (μολύβια, τσάντες κ.λπ. και ειδών αθλητικού ρουχισμού) που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, σε στέκια, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης κ.λπ. Μπορεί ακόμα να πάρει τη μορφή ενεργητικών δράσεων συλλογής σχολικών ειδών π.χ. έξω από Super Market ή αντίστοιχα καταστήματα.

Ο τρόπος διανομής των σχολικών ειδών εξαρτάται φυσικά από τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.Παρόλ' αυτά πιστεύουμε ότι τα χαριστικά / ανταλλακτικά παζάρια σε πλατείες, το Π/Σ/Κ 13/14/15 Σεπτέμβρη είναι ο πιο κατάλληλος. Η πρόταση για το συγκεκριμένο Π/Σ/Κ συνδέεται με τη δυνατότητα μέγιστης δημοσιοποίησής τους σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές κ.λπ., αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων (11/9).

Από την πλευρά της η "αλληλεγγύη για όλους" προσανατολίζεται να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή με τετράδια, που θα διανείμει στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και στα χαριστικά / ανταλλακτικά παζάρια σχολικών ειδών μετά από επικοινωνία μαζί μας.

Για την καλύτερη δημοσιοποίηση της καμπάνιας σάς προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με την «αλληλεγγύη για όλους» (τηλ.: 210-38.01.921) και να μας ενημερώσετε για τον τόπο συγκέντρωσης των σχολικών ειδών αρχικά, καθώς και τον τόπο και χρόνο διανομής τους.

Μέσα στο κλίμα διάλυσης του εκπαιδευτικού συστήματος που βρίσκει φέτος το άνοιγμα των σχολείων, μια τέτοιου είδους καμπάνια θα μπορούσε να πάρει και τη μορφή αλληλεγγύης στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε κάθε γονιό, εργαζόμενο, εκπαιδευτικό ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μια πετυχημένη καμπάνια αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με γενικό τίτλο και μήνυμα μας το «παιδεία για όλους», συσφίγγοντας έτσι τις σχέσεις μας με τις ανάγκες της κοινωνίας και οργανώνοντας τη συλλογική αντιμετώπισή τους στο δρόμο για τη συνολική ανατροπή κυβέρνησης – Τρόικας – μνημονίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ