ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

2 Σεπ 2013

Σχετικά με την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή έχει εξαγγείλει  συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας), στην Πάτρα για την Τρίτη το απόγευμα. Η μέρα, ο τόπος και η ώρα δεν είναι τυχαία καθώς στο Εργατικό Κέντρο εδώ και καιρό έχει προγραμματιστεί συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων για την οργάνωση της μεγάλης αντιμνημονιακής διαδήλωσης του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ακριβώς ώρα. Είναι, ακριβώς, το εργατικό κίνημα και τους δημοκρατικούς αγώνες του ελληνικού λαού που εχθρεύεται η συμμορία της Χ.Α.
Μέχρι στιγμής οι επίσημες αρχές της πόλης δεν έχουν πάρει θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, προειδοποιεί κάθε αρμόδιο για τα πιθανά παρελκόμενα που μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη ναζιστική συγκέντρωση και καλεί σε κατάλληλες ενέργειες που θα προλάβουν τα γεγονότα. Το παράδειγμα της απαγόρευσης αντίστοιχης συγκέντρωσης στην Αθήνα από το Δήμαρχο Αθηναίων και στην Mεσσηνία από το γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να ακολουθηθεί και από το Δήμο Πατρέων.
Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, φορείς και κόμματα, τα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο, τους πνευματικούς ανθρώπους της πόλης και κάθε δημοκρατικό πολίτη να αντιδράσουν και να απαιτήσουν από το Δήμαρχο και την Αστυνομία να μην επιτρέψουν την αμαύρωση της πλούσιας σε δημοκρατικό και αγωνιστικό παρελθόν πλατείας Εθνικής Αντίστασης και να προστατεύσουν το κέντρο της πόλης και τους πολίτες από τις προκλήσεις της Χ. Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ