ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12 Απρ 2013

Επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας

Λίγο μετά τη λήξη συνέλευσης φοιτητών του ΤΕΙ προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο όταν, στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, μέλη της ΠΑΣΠ μαζί με φουσκωτούς επιτέθηκαν σε φοιτητές αριστερών σχημάτων, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ακόμα και φοιτήτριες, ενώ ένας εξ αυτών κατέβασε τα παντελόνια του μετά το τέλος των ξυλοδαρμών.
 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τους έξι τραυματίες ο ένας είναι πιο σοβαρά, καθως φέρει χτυπήματα στη μύτη και τα μάτια αφού, όπως κατήγγειλαν οι σπουδαστές, κάποιοι απο τους φουσκωτούς ειχαν κοκάλινες γροθιές. Οι τραυματίες προέρχονται απο τον αριστερό και τον αυτόνομο χώρο.


Παράλληλα με την τραμπούκικη επίθεση, πανδαιμόνιο επικράτησε και μέσα στους χώρους του ΤΕΙ, αφού οι φοιτητές δεν επέτρεπαν στον πρόεδρο του ιδρύματος, Σ. Καπλάνη μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άλλους καθηγητές, να αποχωρήσουν από τα γραφεία τους. Όπως καταγγέλουν οι σπουδαστές, οι καθηγητές δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να παραιτηθούν αν το Υπουργείο Παιδείας δεν άλλαζε την απόφαση του για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία των σπουδαστών στο κέντρο της πόλης:


Διαμαρτυρία από σπουδαστικούς συλλόγους στην Πάτρα ενάντια στο Σχέδιο «Αθηνά»
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έκαναν νωρίτερα οι σπουδαστικοί σύλλογοι των ΤΕΙ Πάτρας, Πύργου και Μεσολογγίου, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου και προχώρησαν σε πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ