ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12 Απρ 2013

Δολοφονία εκ προμελέτης το μνημονιακό πρόγραμμα για την κοινωνία

"Η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα παρουσιαστεί για ακόμη μια φορά ως εθνική επιτυχία", επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχολιάζοντας τη στάση και τη διαπραγματευτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνηση.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου:


Η κατάληξη των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα παρουσιαστεί για μια ακόμη φορά ως εθνική επιτυχία. Επιτυχία για την κυβέρνηση είναι ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα παραταθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο, όταν δέσμευσή της ήταν η κατάργησή του, ότι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν κανονικά, αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ότι τον Ιούνιο θα ληφθούν νέα μέτρα για να «καλύψουν» τις αποτυχίες των προηγουμένων, φορτώνοντας με νέα βάρη τον ελληνικό λαό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα κάθε «διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης: η επιβεβαίωση, με χειρότερους κάθε φορά όρους, ότι το μνημονιακό πρόγραμμα συνεχίζεται, παρά τις επιπτώσεις του στην οικονομία και την κοινωνία. Τη στιγμή που η ανεργία και η φτώχεια σπάνε κάθε ρεκόρ, που τα χρέη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις συνεχώς αυξάνονται, η προσήλωση στο μνημονιακό πρόγραμμα συνιστά μια δολοφονία εκ προμελέτης της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ