ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

25 Μαρ 2013

Μ. Σουλτς: Χωρίς διαφάνεια και δημοκρατικό έλεγχο οι διαπραγματεύσεις για την Κύπρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατακρίνει με δριμύ τρόπο την διαδικασία που ακολουθήθηκε



Την ελπίδα ότι η συμφωνία που επετεύχθη θα επιτρέψει στα δημόσια οικονομικά και στην οικονομία της Κύπρου να εισέλθουν σε μια βιώσιμη πορεία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, τονίζοντας ότι η περίπτωση της Κύπρου προσφέρει σημαντικά μαθήματα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κατάσταση στην Κύπρο: «Χαιρετίζω την συμφωνία με την Κύπρο, αν και οι λεπτομέρειες πρέπει να εξεταστούν πλήρως. Μας έφερε πίσω από το χείλος του γκρεμού. Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να επιτρέψει στα δημόσια οικονομικά και στην οικονομία της Κύπρου να εισέλθουν σε μια βιώσιμη πορεία. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι οι μικροί καταθέτες θα προστατευτούν. Χαιρετίζω το γεγονός ότι η συμφωνία λαμβάνει υπόψη το ξεκάθαρο κάλεσμα του ΕΚ ότι οι καταθέσεις κάτω των €100.000 πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε φόρο.» Η Κύπρος απέφυγε την καταστροφή και την χρηματοοικονομική κατάρρευση και η ευρωζώνη απέφυγε περεταίρω αναταραχή.

Ωστόσο, είπε ότι η περίπτωση της Κύπρου προσφέρει μαθήματα: «Πρώτο, χρειαζόμαστε την άμεση εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης. Δεύτερο, η περίπτωση της Κύπρου δείχνει ότι είναι πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί ο φορολογικός συντονισμός. Τρίτο, η διαχείριση της περίπτωσης της Κύπρου δεν είναι τρόπος δράσης στην ΕΕ.  Οι διαπραγματεύσεις στερήθηκαν  διαφάνειας, δημοκρατικού ελέγχου και έτυχαν κακής κοινοποίησης.»
 

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ