ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Νοε 2012

Για την απεργιακή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της Τετάρτης 14ης Νοεμβρίου 2012


Με την ψήφιση των μέτρων και του πιο ακραίου προϋπολογισμού λιτότητας και ύφεσης η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη συνεχίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την βάρβαρη, αντικοινωνική και συγχρόνως αναποτελεσματική για την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας «μνημονιακή πολιτική».
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την ίδια ώρα που ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο και προσδένει τη χώρα στο άρμα Μέρκελ. Πανηγυρίζει την ώρα που δέχεται απανωτά χαστούκια από τους διεθνείς πολιτικούς της φίλους. Πανηγυρίζει την ίδια ώρα που «ρίχνει τα τείχη» υπεράσπισης της κοινωνίας και της χώρας.

Οι πανηγυρισμοί της θα πάψουν γρήγορα. Η ίδια η σκληρή πραγματικότητα, η οργή, η αγωνιστική διάθεση και κινητοποίηση του λαού μας συντρίβει καθημερινά τα σχέδια της. Βάζει τέλος στη πολιτική κοινωνικού κανιβαλισμού, φαυλότητας, κυνισμού, αναξιοπρέπειας και ανευθυνότητας απέναντι στη κοινωνία. Ο λαός μας δεν ανέχεται ψέματα και εκβιασμούς. Δεν ανέχεται να ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος και το μέλλον της χώρας. Δεν ανέχεται την κατάργηση των πιο στοιχειωδών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν ανέχεται να παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης η νέα γενιά, διωγμένη από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας και την πολιτική της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δίνει και συνεχίζει χωρίς τέλος τον αγώνα του με βάση τις ανάγκες του λαού και της χώρας. Δίνει τον αγώνα της ακύρωσης των μνημονίων και της εφαρμογής του εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος που προτείνει. Η ώρα αυτή, η ώρα της κυβέρνησης της Αριστεράς πλησιάζει. Και με τη θέληση του λαού μας, σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση της ελπίδας, θα είναι χειροπιαστή πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τα μέλη και οι φίλοι του, θα συνεχίζουν να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστούν στα μεγάλα μαζικά και ειρηνικά κινήματα αντίστασης, αλληλεγγύης, ενεργητικής και παθητικής ανυπακοής.
Η τρικομματική κυβέρνηση πέρασε μέτρα και προϋπολογισμό στη Βουλή, αξιοποιώντας την ισχνή πια κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
Τα μέτρα αυτά είναι απαράδεκτα στην συνείδηση του λαού μας και δεν θα περάσουν, θα ανατραπούν στην πράξη.
Καλούμε το λαό μας με τους αγώνες του να ακυρώσει τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, να επιβάλει τη μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση. Εκλογές και κυβέρνηση της Αριστεράς. Νέα πορεία της χώρας μακριά από μνημόνια καταστροφικής ύφεσης και λιτότητας, με δημοκρατία, αξιοπρέπεια, παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Όλοι/ες αύριο, Τετάρτη 14 Νοέμβρη στην πανευρωπαϊκή απεργία.
Όλοι/ες στις 12:00 στη συγκέντρωση-πορεία στο Εργατικό Κέντρο  Πάτρας.

Γραφείο Τύπου / ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ