ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Νοε 2012

Β. Χατζηλάμπρου: Κανένας αυτοδιοικητικός να μη συναινέσει στις απολύσεις στους ΟΤΑΣτην κινητοποίηση των εργαζόμενων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών εκείνων που ψήφισαν την καταδίκη της ελληνικής κοινωνίας με το Μημόνιο 3, ξεκίνησε η εφαρμογή των επαχθών μέτρων. Οι απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Εκείνοι που επί χρόνια κατασπατάλησαν τους πόρους των τοπικών κοινωνιών, εκείνοι που δημιούργησαν το έκτρωμα που λέγεται «Καλλικράτης», ως την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχονται σήμερα να ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από τον ίδιο το θεσμό, με μαζικές απολύσεις στο όνομα του «συμμαζέματος» και κατ’ εντολή των πιστωτών. Έρχονται να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ανώνυμη εταιρεία, ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες και παροχές (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διαχείριση των απορριμμάτων), αφού πρώτα της έχουν κόψει κάθε δημόσια χρηματοδότηση, σπρώχνοντάς τη στο δρόμο του χρέους, στον ίδιο δρόμο που έχουν επιλέξει συνολικά για τη χώρα.
Οι απολύσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που με θράσος περισσό χαρακτηρίζουν «διαθεσιμότητα», αφορούν όλους του πολίτες, όλη την κοινωνία. Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος. Κανένας εργαζόμενος να μην παραιτηθεί. Ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι κοινός για όλους.
Οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής μας, η Περιφέρεια και ο Δήμος, να μη συναινέσουν στους σχεδιασμούς της τρικομματικής κυβέρνησης και των αφεντικών της. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων υπερασπίζοντας όχι μόνο το δικαίωμα των εργαζόμενων για δουλειά, αλλά τελικά και τον ίδιο το θεσμό που υπηρετούν. Να αρνηθούν να στείλουν οποιαδήποτε λίστα υποψήφιων ανέργων. Να πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός μετώπου αντίστασης στις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ